REZULTATI NATJEČAJA ZA KORIŠTENJE ATELJEA U VOĆARSKOJ ULICI

Temeljem Natječaja za korištenje ateljea u Voćarskoj ulici koji je objavljen na mrežnoj stranici HDLU-a 23.05.2019., komisija u sastavu Stjepan Šandrk, Tomislav Buntak, Svjetlan Junaković, Kristian Kožul i Josip Zanki između 17 prijavljenih kandidata odlučila je da atelje dodijeli na korištenje na rok od 3 godine akademskom kiparu doc.dr.art. Ivanu Fijoliću.

OBRAZLOŽENJE:
Ivan Fijolić sudjelovao je na 30 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te na preko 70 skupnih izložbi. Autor je 12 skulptura u javnom prostoru, 10 u Hrvatskoj i po jednu u Češkoj i Bosni i Hercegovini. Dobitnik je Nagrade Akademije likovnih umjetnosti za diplomski rad »Okršaj« (Zagreb, 2001), Rektorove nagrade za izložbu »Check Your Head Out« s radom 12 autoportreta (Zagreb, 2004) i Nagrade 37. Mediteranskog kiparskog simpozija za rad »Školica« (Labin, 2009) koja se dodjeljuje na Trijenalu hrvatskog kiparstva.

Ivan Fijolić se istaknuo kao kandidat s velikim brojem izlagačkih aktivnosti u zemlji i inozemstvu, kao i velikim brojem skulptura u javnom prostoru, kao i sudjelovanjem u projektima od društvenog značaja. U intervjuu s komisijom za dodjelu ateljea jasno je obrazložio koje projekte želi u nadolazeće 3 godine realizirati (Jedini, Reference and Falling down, u potrazi za izgubljenim cvijetom). Posljednjih 12 godina daje veliki doprinos radu Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje je bio član Upravnog odbora, član Komisije za prijem i reviziju članstva kao i član Umjetničkog savjete te je svojima dugogodišnjima zalaganjem na volonterskoj bazi doprinio boljitku HDLU-a.

Zahvaljujemo svim prijavljenim članovima na iskazanom interesu i čestitamo Ivanu Fijoliću!

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU