Izložba: Vladimir Novak instalatrij

instalatrij

Vladimir Novak

GALERIJA CEKAO

ponedjeljak, 14. 10. 2019. u 19:00

U ponedjeljak, 14. listopada u 19 sati u Atriju galerije CEKAO predstavit će se umjetnik mlađe generacije, kipar, Vladimir Novak. Svojom intervencijom u prostoru galerije Novak će po prvi put predstaviti i segment rada kojim se bavio na rezidenciji Cité internationale des arts u Parizu ove godine, nakon što je prošle godine osvojio Grand Prix na 34. Salonu mladih. Rad Vladimira Novaka, jednog od najintrigantnijih predstavnika umjetnika mlađe generacije, u svome tekst pobliže dočarava Filip Pintarić.

(…) Ušli ste u strukturu koja titra, vibrira, iritira i stvara oko vas i u vama novu dimenziju, u koju ulaz nije jednostavno odrediti, kao ni njene granice, rubove. Međutim, poznati su neki elementi prepoznavanja dimenzije. Pristup njihovom uočavanju važan je poput uputa kako prepoznati jestivu vrstu gljive ili razlikovati sorte grožđa, radi izbjegavanja zablude: sve je to slično, koja može biti kobna po nas.
Ovdje su ti elementi: video projekcija, audio snimke, skulpture i svjetlosna instalacija. Poznata je i namjera da dijelove te dimenzije možete prenosti čime postajete (pre)nositelji te dimenzije. Samim time širite polje te dimenzije, njezine granice postaju promijenjive i ovise o vašem kretanju i djelovanju.
Onog trena kada pounutrite elemente autorove dimenzije, usvojite upute i pristanete je prenositi postajete dio autorovog puta unatrag (gdje se vidiš prije deset godina?) kroz soundtrack deset godina starih audio zapisa koji su, kao proizvod improviziranih jammova, do sada bili lišeni publike. (…)

Iz teksta Filipa Pintarića

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU