NAJAVA Josipa Krolo i Nikica Jurković : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO –  izložba HDLU rezidenata u Leipzigu, Njemačka

Umjetnici – rezidenti:  Josipa Krolo i Nikica Jurković

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Petak, 25.10.2019 / 19:00 – 23:00 sati

U sklopu nastavka projekta “De/Konstrukcija slike” u HDLU A.I.R. Leipzig u listopadu boravili su umjetnici Josipa Krolo i Nikica Jurković.
Njihov rezidencijski boravak u Hafenkombinat Leipzig bliži se kraju, no prije nego što se pozdravimo, pozivamo vas na druženje i prezentaciju radova u njihovom studiju.

 

O UMJETNICIMA:

JOSIPA KROLO rođena je 1992. godine u Splitu. Magistrirala je 2018. na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Provela je jedan semestar na Facultat de Belles Arts u Barceloni. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi.

Instagram:  https://www.instagram.com/mrtvotijelo/

 

NIKICA JURKOVIĆ rođen je 1989. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu upisuje Preddiplomski Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu, smjer Vizualne komunikacije. 2013. upisuje Grafički odsjek na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2017. godine odlazi na studentsku razmjenu u Madrid gdje završava preddiplomski studij. 2018. godine diplomirao je na Grafičkom odsjeku s najvećom pohvalom ( Summa Cum Laude ). Od 2017. godine je član HDLU - a. Izlagao je na dvije samostalne ( galerija Greta i galerija SC ) i na više od dvadeset skupnih izložbi unutar i izvan Hrvatske, od kojih su najznačajnije 34. Salon mladih u Domu HDLU-a, 14. Erste fragmenti u Galeriji Kranjčar, 12. HT nagrada u MSU-u i 5. Bijenale slikarstva u Domu HDLU-a. Dobitnik je višebrojnih pohvala i nagrada.

Instagram: https://www.instagram.com/nikica_jurkovic/

 

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinat studios. Projekt je započeo u rujnu 2018. te uključuje boravak u Leipzigu za dvanaest grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju. Prvi dio projekta je završio velikom zajedničkom izložbom rezidenata 05. rujna 2019. u Westpol Leipzig. Osim zajedničkog boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju boravka svake grupe, kao i završnu izložbu projekta u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Projektu su se priključili i odabrani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji su tokom ljeta 2019. izveli istraživački rad pod mentorstvom rezidenata-profesora. U sklopu 5. bijenala slikarstva 3. listopada u Galeriji Bačva otvorila se izložba presjeka leipziške slikarske scene “The Leipzig Connection”.

ORGANIZATOR:

PARTNER:

UZ POTPORU:

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU