NAJAVA Jelena Bando i Ivan Marković : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO –  izložba HDLU rezidenata u Leipzigu, Njemačka

Umjetnici – rezidenti:  Jelena Bando i Ivan Marković

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Četvrtak, 28.11.2019. / 19:00 – 23:00 sati

Dobrodošli na Otvoreni studio – izložbu trenutnih rezidenata u HDLU rezidenciji u Leipzigu!

U sklopu nastavka projekta “De/Konstrukcija slike” u HDLU A.I.R. Leipzig u listopadu boravili su umjetnici Jelena Bando i Ivan Marković.

Pozivamo Vas da ovaj četvrtak posjetite studio, upoznate umjetnike i pogledate radove nastale za vrijeme rezidencije. Studio će biti otvoren za javnost u terminu 19h – 23h.

Veselimo se Vašem dolasku!

O UMJETNICIMA:

JELENA BANDO je akademska slikarica, koja je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu završila 2012.godine.

Izlagala je na osamnaest samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji,  Njemačkoj, Švedskoj, i Francuskoj i na tridesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je dvaju nagrada za crtež i grafiku (Galerija SKC, Beograd; 15. bijenale crteža, Beograd). Tijekom 2013. godine pokrenula je 36 Mountains festival, festival posvećen crtežu i ilustraciji.

Studijski i rezidencijalno je boravila u Njemačkoj (Wurzburg, Berlin) i Francuskoj (Pariz).

www.jelenabando.com

 

IVAN MARKOVIĆ  (1988,Zagreb) je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 2007. godine. Diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi prof. Zoltana Novaka 2014. Godine. Sudjelovao na nekoliko samostalnih i više skupnih izložbi. Živi i radi u Zagrebu.

 

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinat studios. Projekt je započeo u rujnu 2018. te uključuje boravak u Leipzigu za dvanaest grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju.

Prvi dio projekta je završio velikom zajedničkom izložbom rezidenata 05. rujna 2019. u Westpol Leipzig. Osim zajedničkog boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju boravka svake grupe, kao i završnu izložbu projekta u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Projektu su se priključili i odabrani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji su tokom ljeta 2019. izveli istraživački rad pod mentorstvom rezidenata-profesora. U sklopu 5. bijenala slikarstva 3. listopada u Galeriji Bačva otvorila se izložba presjeka leipziške slikarske scene “The Leipzig Connection”.

Više o HDLU-u: http://www.hdlu.hr/eng/

 

ORGANIZATOR:

PARTNER:

GENERALNI POKROVITELJ:

UZ POTPORU:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU