• Izložba Behzada Khosravija Noorija - Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu, u Galeriji Bačva, 2.7.-6.9.2020.

Poziv na dodjelu nagrada 5. bijenala slikarstva i promociju kataloga

 

U srijedu 4. prosinca u 18h, u Domu HDLU bit će održana svečana dodjela nagrada i promocija kataloga 5. bijenala slikarstva i gostujuće izložbe The Leipzig Connection.

Program započinje proglašenjem i dodjelom HPB Grand Prix nagrade 5. bijenala slikarstva.

 

NAGRADE BIJENALA SLIKARSTVA

HPB nagrade

Uz potporu Hrvatske poštanske banke bit će dodijeljena HPB Grand Prix nagrada 5. bijenala slikarstva u iznosu od 20.000,00 kn.

Također bit će dodijeljena HPB nagrada za mladog umjetnika u iznosu od 10.000,00kn.

Odbor za dodjelu nagrada 5. bijenala slikarstva djelovao je u sastavu: Tomislav Buntak, Danko Friščić, Tonko Maroević, Snježana Pintarić i Zlatan Vrkljan.

 

Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku

Na inicijativu anonimnog filantropa, potaknutog opusom umjetnika Ive Vraneković i Vladimira Dodiga Trokuta, kao poticaj radu i produkciji mladim umjetnicima, bit će dodijeljene dvije jednakovrijedne novčane nagrade “Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku” u iznosu od 10.000,00kn, te samostalnom izložbom u Galeriji Karas.

Odbor za dodjelu nagrada Iva Vraneković – Vladimir Dodig Trokut: umjetnici umjetniku, djelovao je u sastavu: Nikola Albaneže, Tomislav Buntak i anonimni filantrop.

PROMOCIJA KATALOGA

Neposredno nakon dodjele nagrada održat će se i promocija kataloga 5. bijenala slikarstva i gostujuće izložbe The Leipzig Connection. Katalog izložbe dizajnirao je Duje Medić.

 

BIJENALE SLIKARSTVA

Bijenale slikarstva pokrenulo je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika 2011. godine s idejom predstavljanja trenutačnog stanja hrvatske slikarske scene izložbom koja predstavlja širok presjek likovnog stvaralaštva generacija koje je aktivno oblikuju. Bijenale prati razvoj i trenutačne dosege hrvatskog slikarstva, predstavljajući prepoznatljive nastupe i autore u zadnje dvije godine. Ovo je prilika da javnost na jednom mjestu upozna različite generacije, nasljeđa i poetike pojedinačnih autora.

Detaljnije o 5. bijenalu slikarstva saznajte ovdje.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Trg Žrtava fašizma 16, Zagreb

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 – 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU