NAJAVA Petra Orbanič i Saša Živković : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO HDLU A.I.R. Leipzig Njemačka

Umjetnici – rezidenti:  Petra Orbanič i Saša Živković

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Subota, 21.12..2019.g. / 19:00 – 23:00 sati

U sklopu nastavka projekta “De/Konstrukcija slike” u HDLU A.I.R. Leipzig u prosincu boravili su umjetnici Petra Orbanić i Saša Živković. Njihov rezidencijski boravak u Hafenkombinat Leipzig bliži se kraju, no prije nego što se pozdravimo, pozivamo vas na druženje i prezentaciju radova u njihovom studiju. Pozvani su svi da ovaj petak posjetite studio, upoznate umjetnike i pogledate radove nastale za vrijeme rezidencije. Studio će biti otvoren za javnost 20. prosinca 2019. g. od 19 do 23 sata.

O UMJETNICIMA:

Petra Orbanić rođena je 1991. godine u Puli. Sveučilišni studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2010. Diplomirala je na istoimenom odsjeku 2016. godine. 2017. upisuje Diplomski studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je diplomirala 2018. godine. Ljetni semestar 2013/2014. provodi, u sklopu Erasmus programa, na Akademiji likovnih umjetnosti u Helsinkiju.
Izlagala je grupno ( „58. Annale suvremene umjetnosti: Priroda, društvo i druge priče“, 10. i 12. HT Nagrada za suvremenu umjetnost, 33 Salon mladih: „Troškovnik“, RETROPERSPEKTIVA – Ova bi djela mogla biti…) i samostalno – u suradnji s autoricom Marijom Plečko (samostalne izložbe “Ništa, ali ipak je” u Galeriji VN 2016., “Tebi, o nama” u Galeriji SC u 2017. godine te „Rezonance“ u Galeriji Živi atelje DK i „Prirodne putanje“ u Galeriji Šira u 2017. godini) u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko Rektorovih nagrada i stipendija, pohvale dekanata za uspješan rad, 2. HPB nagrade na Salonu mladih 2016. godine (u suradnji s Marijom Plečko) i pohvale Akademije likovnih umjetnosti iz latinske klasifikacije s velikom pohvalom (Magna cum laude). Od 2017. godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Mail: petraorbani@yahoo.com

Web: http://www.petraorbanic.com/

 

Saša Živković rođen je 1970. godine u Koprivnici .

Diplomirao je 1998. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer slikarstvo na Nastavničkom odsjeku pod mentorstvom Zlatka Kesera. 1996. godine radi na mjestu učitelja likovne kulture u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” u Križevcima. 2007. zapošljava se kao asistent na Učiteljskom fakultetu u Rijeci ( s radnim mjestom u Gospiću). 2013. radi na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja u Zadru  u zvanju docenta, 2019. izabran je u zvanje izvanrednog profesora.

Počeo je samostalno izlagati 1995. još kao student i do sada je izveo petnaest samostalnih izložbenih projekata i sudjelovao na više desetaka skupnih izložbi.  2012. Boravio je na rezidenciji u Leipzigu kroz projekt „One side story“. Jedan je od osnivača  je udruge K.V.A.R.K.  u sklopu koje se bavi organizacijom projekata vezanih uz vizualnu umjetnost  kao umjetnički voditelj  galerije „K2“ , i Festivala suvremenih umjetničkih formi- SUFFesta u Križevcima. Član je Hdlu-a i LU „Lika“.

Živi, radi na relaciji Križevci-Gospić-Zadar.

Mail: sasazivkovic2012@gmail.com

Flickr:sasazivkovicsomeworks

 

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinat studios. Projekt je započeo u rujnu 2018. te uključuje boravak u Leipzigu za dvanaest grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju.

Prvi dio projekta je završio velikom zajedničkom izložbom rezidenata 05. rujna 2019. u Westpol Leipzig. Osim zajedničkog boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju boravka svake grupe, kao i završnu izložbu projekta u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu.

Projektu su se priključili i odabrani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji su tokom ljeta 2019. izveli istraživački rad pod mentorstvom rezidenata-profesora. U sklopu 5. bijenala slikarstva 3. listopada u Galeriji Bačva otvorila se izložba presjeka leipziške slikarske scene “The Leipzig Connection”.

ORGANIZATOR:

PARTNER:

UZ POTPORU:

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU