NAJAVA Gorana Težak i Radovan Kunić : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO HDLU A.I.R. Leipzig, Njemačka

Umjetnici – rezidenti:  Gorana Težak i Radovan Kunić

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Petak, 28.02.2020. / 19:00 – 23:00 /

U sklopu nastavka projekta “De/Konstrukcija slike” u HDLU A.I.R. Leipzig u veljači boravili su umjetnici Gorana Težak i Radovan Kunić. S obzirom na to da im se rezidencija bliži kraju pozivaju Vas da ovaj petak posjetite studio, upoznate umjetnike i pogledate radove nastale za vrijeme rezidencije. Studio će biti otvoren za javnost u terminu 19 do 23 sata.

GORANA TEŽAK rođena je 1985. godine u Puli. 2000 godine upisuje srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. 2010. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Duje Jurića. Sudjelovala je u nekoliko likovnih rezidencija i humanitarnih aukcija: Art residence, Medana (Slovenija), Art residence, Varese (Italija), Artist in residence,Warberg ob der Aist (Austrija)… Izlagala je na 15 samostalnih i 36 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Njezine slike nalaze se u brojnim umjetničkim kolekcijama širom svijeta. Živi i radi u Zagrebu i Puli. Od 2012. godine članica je HDLU-a Istre (Pula). Od 2017.godine članica je HZSU-a. Od 2019.godine članica HDLU-a (Zagreb).

RADOVAN KUNIĆ rođen je 1987. U Rijeci. 2012. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Kao slikar sudjeluje na međunaronim umjetničkim simpozijima i rezidencijama te izlaže na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnik je više nagrada i priznanja a njegovi se radovi nalaze u privatnim i javnim zbirkama u zemlji i inozemstvu. Radi kao asistent na Akademiji primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci. Živi u Matuljima.

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinat studios. Projekt je započeo u rujnu 2018. te uključuje boravak u Leipzigu za dvanaest grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju.

Prvi dio projekta je završio velikom zajedničkom izložbom rezidenata 05. rujna 2019. u Westpol Leipzig. Osim zajedničkog boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju boravka svake grupe, kao i završnu izložbu projekta u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Projektu su se priključili i odabrani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji su tokom ljeta 2019. izveli istraživački rad pod mentorstvom rezidenata-profesora. U sklopu 5. bijenala slikarstva 3. listopada u Galeriji Bačva otvorila se izložba presjeka leipziške slikarske scene “The Leipzig Connection”.

ORGANIZATOR:

PARTNER:

UZ POTPORU:

 

 

­

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU