NAJAVLJUJEMO: PROJEKT „HORIZONT SLOBODE”

NAJAVLJUJEMO:

 PROJEKT „HORIZONT SLOBODE”

 

Nakon uspješno realiziranih projekta “Uzorna Kaznionica” u Kaznionici u Požegi te “Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću” u Zatvoru u Zagrebu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika najavljuje početak projekta Horizont slobode u Kaznionici u Glini i Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Projekt Horizont slobode autorice dr. art. Melinde Šefčić jedan je od odabranih projekata putem javnog natječaja Ministarstva Pravosuđa, za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora/odgojne mjere te će biti financiran u iznosu od 200.000,00 kuna.

U okviru projekta izvest će se umjetničke intervencije u Kaznionici u Glini uz provođenje likovnih radionica sa zatvorenicima, s ciljem oslikavanja zajedničkog murala umjetnika i zatvorenika te dvije likovne intervencije u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Projekt će se provoditi do kraja 2020. godine, a izvedba umjetničkih intervencija i radionica bit će popraćena i istraživačkim radom. Rezultati projekta, uz proširenu listu govornika predstavit će se na javnom izlagačkom skupu te popratnim katalogom krajem godine.

 

Umjetničke intervencije u Kaznionici u Glini izvodit će umjetnici Goran Rakić, Miron Milić, Tea Jurišić i Melinda Šefčić, dok će likovne intervencije u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu oslikavati Mario Romoda i Agata Lučić.

Dr. sc. Anita Jandrić Nišević i dr. art. Melinda Šefčić izvodit će istraživačku komponentu projekta.

Dosadašnja realizacija dva projekta u Kaznionici u Požegi i Zatvoru u Zagrebu potvrđuju valjanost postavljenih ciljeva i doprinosa rezultata provedenih projekata. Upravo tako ističemo kako umjetnost ima uistinu transformativnu moć, ona doprinosi stvaranju nove, humanije, podupiruće i njegujuće okoline te stvaranju uvjeta za rast i razvoj svjesnosti, odgovornosti, razvoj suosjećajnosti ljudi u zatvoru; razvoj vještina i mogućnosti življenja smislenijeg i produktivnijeg života  zatvorenika.

 

Organizator:

 

Partneri: Kaznionica u Glini i Zatvorska bolnica u Zagrebu

 

Uz  potporu:

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU