ODRŽAN seminar Pravni okvir za djelovanje za likovnih umjetnika u Hrvatskoj

U okviru edukativnog programa „Osposobljavanja umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama“, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Visokog učilišta Algebra uz potporu HBOR-a, 30. travnja održan je šesti i zadnji seminar Pravni okvir za djelovanje za likovnih umjetnika u Hrvatskojkojeg je vodila Sanja Krasnec iz Odvjetničkog društva Hraste i partneri. Seminar je u cjelosti održan preko webinara.

 

 

Sanja Krasnec je stručnjakinja za autorska prava i ovo predavanje je posvetila osnovnim pojmovima autorskog prava koji se tiču likovnih umjetnika i sklapanju autorskih ugovora kojima umjetnici najbolje mogu šititi svoja prava.

Webinar je održan putem Adobe Connect platforme koja je besplatna za korisnike i jednostavna za uključivanje. Slušatelji nisu imali problema s tehničkim praćenjem predavanja. Predavanje je bilo interaktivno, sudionici su mogli odgovarati na pitanje i ankete, a odvjetnica je tijekom predavanja odgovarala na pitanja prisutnih.

Snimka predavanja i prezentacija je dostupna na stranicama HDLU-a gdje su objavljene i snimke svih predavanja u ovom ciklusu.

Ciklus seminara Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama proveden je u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra uz pomoć donacije Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Predavanja je uživo i virtualno slušalo više od 350 polaznika, a snimke je pogledalo skoro 400 ljudi.

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Radno vrijeme izložbe CreArtivci:

30.4. – otvorenje u 18h
1.5. – zatvoreno
2.5. – 11-19

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU