Izložba: “POSLOJAVANJE” MANE MEI

MANE MEI:POSLOJAVANJE
GALERIJA SIVA (Pierottijeva 11)

11.06. – 16.06. 2020.

Otvorenje izložbe 11.06. (četvrtak) od 20:00, izložba je otvorena do 16.lipnja, svaki dan, osim nedjelje od 17:00-20:00.


Poslojavanje

Sloj po sloj-u ovom slučaju-slika.

U vječnoj potrazi za nečim novim i drugačijim, stavljam na sebe još jedan sloj.

Stavljam na platno novi sloj boje, mijenjam teksturu. Kontempliram, eksperimentiram, promatram. Nisam zadovoljan ali nastavljam dalje. Novi sloj. Zadovoljniji. Još jedan sloj, druga boja. To je to.

Svaki novi rad je novi sloj, nova mogućnost, novo promišljanje te novi početak. Iako je rad završen, sloj ostaje. Po potrebi se može zagrebati da bi se do njega ponovno došlo, da opet izađe na površinu, vraćajući se u taj trenutak u kojem je nastao.

Izložba sadrži 13 apstraktnih radova nastalih u periodu od tri mjeseca u prostoru galerije Siva. Vrijeme korone, karantene, samoizolacije, socijalne distance. To sve skupa odigralo je veliku ulogu u realizaciji ovih radova i oni sigurno u sebi nose to iskustvo. Tehnika je kombinirana, svi radovi nastali na izložbi zapravo su spoj svih dosadašnjih tehnika s kojima sam radio samo upotrebljenih na malo drugačiji način nego do sada, u svrhu eksperimentiranja i pronalaženja novih načina za kreativno izražavanje.

Mane Mei (pravim imenom Mario Miličić) pripada novoj generaciji suvremenih street art umjetnika koji se osim grafitima i raznim uličnim intervencijama bave i drugim vidovima vizualnih umjetnosti.
Premda je na grafiti sceni aktivan još od kasnih devedesetih, kao Mane Mei počinje objavljivati radove tek krajem 2013. godine. Tada su se njegova istraživanja i iskustva rada na ulici uobličila u sada već i široj publici prepoznatljiv rad koji se može pronaći na raznim lokacijama diljem Hrvatske.
Kao i mnogi drugi istaknuti predstavnici novije grafiti subkulture Mane Mei svoj rad više ne ograničava samo na ulične prostore već u nekoliko navrata okupira i one galerijske. Izlagao je tako na nekoliko samostalnih i skupnih izložbi te sudjelovao na brojnim street art festivalima.

Program Javne galerije provodi se kroz projekt Korak dalje prema uključivoj kulturi.
Organizacija događaja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt Korak dalje – prema uključivoj kulturi AKC provodi u partnertstvu s organizacijama: Kulturtreger, Savez udruga Operacija grad, Multimedijalni institut (MI2), Udruženje za razvoj kulture – URK, WHW / Što, kako i za koga, KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse i Centar za mirovne studije.
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj događaja isključiva je odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU