Najavljujemo: Umjetničko djelo Lava Paripovića na plakatu pročelja zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Lava Paripovića na plakatu pročelja zgrade tvrtke CROZ

službeno predstavljanje: 18. lipnja u 11 h, Lastovska ulica 23

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Nakon otvorenog natječaja na temu Kojeg dobra će nam ovo donijeti za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Darija Jelinčić čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Metamorfoza“ umjetnika Lava Paripovića.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 6 mjeseci. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu.
Predstavljanje plakata održat će se u četvrtak, 18. lipnja u 11 sati.


Rad “METAMORFOZA“ Lava Paripovića

Lav Paripović je perspektivan umjetnik mlađe generacije koji iza sebe ima brojne uspjehe. Rođen je 1989. godine u Zagrebu. Po završetku Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna 2009. godine, upisao je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo 2015. godine s pohvalom Cum Laude u klasi Zoltana Novaka. Dobitnik je nagrade HDLU-a za najboljeg mladog umjetnika 2016. te pohvale na 3. bijenalu slikarstva. Radio je kao slikar scenografije u HNK Zagreb i boravio je na rezidenciji u Belgiji i Leipzigu.

Do sada je održao sedam samostalnih izložba “Malo dalje od centra” u Galeriji Filakovac, 2018., “No comment” Dijoklecijanovi podrumi, Split,  2018., “Totalka” galerija SC, 2018., „Zvjerinjak iz predgrađa“ u galeriji Schira 2016., „U uličnom dekoru“ u galeriji Siva,  AKC Medika 2016., „Pčele i plohe“ u Galeriji VN 2015. te u galeriji Zlati Ajngel u Varaždinu. Sudjelovao je i na nizu grupnih izložaba od kojih valja istaknuti T-HT 2019. u MSU, 51. zagrebački salon „Izazovi humanizmu“ u HDLU 2016., 3. bijenale slikarstva u HDLU 2015., „Anomalije grada“ u Galeriji Zvonimir 2015., 17. izložbu minijatura u Kulturnom centru Novi Sad 2014., izdanja skupne izložbe minijatura u Novim Dvorima u Zaprešiću 2011.-2016., „Venientes“ u Galeriji PM, HDLU 2014., „Pasionska baština“ u Galeriji Kristofor Stanković 2014., „4. Student International Art Biennal SIAB“ u Skopju 2013., 2. bijenale slikarstva u HDLU 2013., „Sketch book“ u Galeriji SC i Galeriji Zlati Ajngel u Varaždin 2012. te „Venientes 3“ u KD Lisinskom 2012.

 

Rad “METAMORFOZA“ Lava Paripovića prikazuje pogled kroz vibrantni distorzirani foto kolaž koji koncentrično šalje energetsku misao prema suštini, prirodi. Spoj nostalgične slike, vintage šuma/estetike s konceptom pozitivne budućnosti.

Aura koja isijava slojeve grada i prirode u druge dimenzije. Recentnom pojavom novih elemenata naše stvarnosti mijenja se značenje svakodnevice. Konstrukcijom misli otvaramo mogućnosti transformiranja pozitivnog djelovanja

“Misao je kao ptica prostranstva, ona doista može raširiti krila u krletci riječi, ali ne i poletjeti.” (H.Dž.)

 

Organizator:

Partner:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU