FOND SOLIDARNOSTI

Rezultati natječaja fond solidarnosti

pomoć umjetnicima sa stradanjima u nedavnom potresu

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika temeljem javnog natječaja, predvođen stručnim Odborom fonda solidarnosti HDLU-a kojeg čine Ivan Fijolić, Tea Hatadi, Koraljka Kovač, Maja Rožman i Mia Matijević odlučilo je potporu dodijeliti umjetnici Marti Makanec – Filipčić na temelju kriterija propisanih natječajem. Odbor je svih pet prijava razmotrio na temelju sljedećih kriterija: razina i opseg oštećenja, utjecaj oštećenja na daljnji umjetnički rad te potreba za sredstvima iz fonda solidarnosti.

Marta Makanec – Filipčić rođena je 1942. godine u Zagrebu. Diplomirala je 1965. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Ivana Šebalja. Kroz bogato dugogodišnje stvaralaštvo, na Martinim slikama najčešće se pojavljuju motivi pejzaža i gradskih veduta. Pretežito se izražava u tradicionalnim slikarskim tehnikama, suha tempera, akvarel i gvaš. Voditeljica je više likovnih grupa i udruga. Sudjelovala je na brojnim umjetničkim kolonijama.

Umjetnici Marta Makanec – Filipčić, tijekom nedavnog potresa u Zagrebu, oštećen je stan i atelje u kojem živi te njezini umjetnički radovi.
Zahvaljujući prikupljenom prihodu od ulaznica za koncert ansambla LADO electro, u sklopu programa LJETO U MSU 2020. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti dodjeljuje financijsku potporu umjetnici Marti Makanec-Filipčić u nadi da će uspjeti sanirati svoj stan i atelje te nastaviti svoje umjetničko stvaralaštvo.

FOTO: Juraj Vuglač

 

 

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU