FOND SOLIDARNOSTI

Rezultati natječaja fond solidarnosti

pomoć umjetnicima sa stradanjima u nedavnom potresu

 

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika temeljem javnog natječaja, predvođen stručnim Odborom fonda solidarnosti HDLU-a kojeg čine Ivan Fijolić, Tea Hatadi, Koraljka Kovač, Maja Rožman i Mia Matijević odlučilo je potporu dodijeliti umjetnici Marti Makanec – Filipčić na temelju kriterija propisanih natječajem. Odbor je svih pet prijava razmotrio na temelju sljedećih kriterija: razina i opseg oštećenja, utjecaj oštećenja na daljnji umjetnički rad te potreba za sredstvima iz fonda solidarnosti.

Marta Makanec – Filipčić rođena je 1942. godine u Zagrebu. Diplomirala je 1965. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Ivana Šebalja. Kroz bogato dugogodišnje stvaralaštvo, na Martinim slikama najčešće se pojavljuju motivi pejzaža i gradskih veduta. Pretežito se izražava u tradicionalnim slikarskim tehnikama, suha tempera, akvarel i gvaš. Voditeljica je više likovnih grupa i udruga. Sudjelovala je na brojnim umjetničkim kolonijama.

Umjetnici Marta Makanec – Filipčić, tijekom nedavnog potresa u Zagrebu, oštećen je stan i atelje u kojem živi te njezini umjetnički radovi.
Zahvaljujući prikupljenom prihodu od ulaznica za koncert ansambla LADO electro, u sklopu programa LJETO U MSU 2020. Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti dodjeljuje financijsku potporu umjetnici Marti Makanec-Filipčić u nadi da će uspjeti sanirati svoj stan i atelje te nastaviti svoje umjetničko stvaralaštvo.

FOTO: Juraj Vuglač

 

 

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU