Promocija grafičke mape Tatekova koliba u Zadru

Promocija grafičke mape Tatekova koliba

28. studenog u 12 sati

Koncertna dvorana braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru

Na promociji će govoriti pročelnica za kulturu i šport Grada Zadra Dina Bušić, dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, profesorica i urednica mape Maja Rožman i voditelj projekta Josip Zanki.

Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe ‘Zemlja’ zasnivao se na razmjeni iskustava, reciprocitetnoj suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice te istraživačkom radu studenata (etnografija i terenski poligon). Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe ‘Zemlja’ voditelja Maje Flajsig i Josipa Zankija preispituje jednu od najznačajnijih točaka hrvatske povijesti umjetnosti, a to je nasljeđe grupe Zemlja i Krste Hegedušića u kontekstu suvremene umjetničke prakse.

Ovom promocijom grafičke mape predstavlja se etapa istraživanja na Velebitu u Nacionalnom parku Paklenica, odabranom zbog ideje o zemaljskom raju koje je naivno slikarstvo opetovano tražilo. Profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Maja Rožman vodila je radionicu tiska na drvetu sa studentima Jelenom Bogdanić, Klarom Burić, Dorianom Pacakom i Lukom Tomićem koji su svoju reinterpretaciju manifesta Udruženja umjetnika Zemlja uzeli kao polazište umjetničkog istraživanja.

Organizator projekta je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije u okviru programa Kreativna Europa, Ureda za udruge RH, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Grada Zadra, Turističke zajednice općine Starigrad, Planinarskog društva Paklenica, Akademije likovnih umjetnosti i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i TuristHotela.

Promocija grafičke mape u Zadru održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU