PREDSTAVLJAMO: umjetničko djelo Danijela Žeželja na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Danijela Žeželja na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo „Zajedno“ umjetnika Danijela Žeželja postavljeno je 21. prosinca 2020. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen šest mjeseci i vidljiv tisućama ljudi.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima. CROZ se na ovaj način želi uključiti u lokalna, kvartovska zbivanja, povezujući globalne društvene teme i suvremenu informatičku tehnologiju kroz umjetnički izričaj.

Umjetnički rad  „Zajedno“ predstavlja reakciju na događanja 2020. godine kao i izraženu viziju za toplinom i zajedništvom koji imaju potencijal izaći iz situacija označenih strahom i krizom. Godina 2020. obilježena je krizama, nakon prvog vala pandemije te potresa, drugi val je u punoj snazi. S novim ograničenjima promijenjeni su parametri svakodnevnice i većini građana život je postao složeniji i teži. Ali ekonomska i društvena kriza može se shvatiti i kao kušnja strpljenja, solidarnosti i empatije. Odabran rad „Zajedno“ pozitivna je reakcija na trenutno stanje i poruka optimizma, međusobnog pomaganja, održavanja veza i prijateljstava unatoč i usprkos okolnostima. Simbolika slike je direktna, niz stiliziranih ruku crtanih različitim stilovima, među kojima su i dječji crtež i ruka robota, predstavlja različitosti koje bi trebale biti poveznica i motiv međusobnog pomaganja i suradnje.

Danijel Žeželj autor je grafičkih novela, slikar, animator i ilustrator. Stripove je objavljivao je u Europi, Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Aziji i Africi. Objavljivao je u časopisima i sizdavačima Marvel Comics, DC Comics/Vertigo, Dark Horse, Image, Heavy Metal, The NewYork Times, Harper’s Magazine, San Francisco Guardian, Dargaud, Glénat, Grifo Edizioni,Eris Edizioni, itd. Autor je dvadeset i pet strip albuma i šest animiranih filmova. Od 1997.ostvario je niz multimedijskih projekata koji povezuju slikanje i glazbu uživo u jedinstvenu narativnu formu. Projekti su izvođeni u Europi i SAD-u. Jedan je od osnivača umjetničkeradionice Petikat.

Organizator:

 

 

 

Partner:

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU