NAJAVA izložbe Hrvatska svijetu

12. veljače 2021. u Meštrovićevom paviljonu otvara se izložba Hrvatska svijetu u organizaciji Večernjeg lista u suradnji s Real grupom, Akademijom likovnih umjetnosti i Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Izložba će biti otvorena do 15. svibnja 2021.

Hrvatska svijetu multidisciplinaran je izložbeni projekt nastao na temelju ideja i istraživanja Večernjeg lista ukoričenih u specijalno izdanje Hrvati koji su mijenjali svijet. Riječ je o izložbi nacionalnog značaja čiji je cilj revitalizirati pojedince s naših prostora koji su nesebičnim radom i trudom promijenili svijet na bolje kroz razne discipline stvaranja i izražavanja.

Premda se Hrvatska može podičiti zavidnom brojkom ljudi koji su ostvarili značajne znanstvene rezultate i dosegli vrhunce umjetničkog izričaja na lokalnim i nacionalnim razinama, na izložbi Hrvatska svijetu odabrani su samo oni pojedinci čije je djelovanje imalo konkretnog utjecaja na globalnu povijest čovječanstva.

Originalnost, vizionarstvo, široka primjena ideja i izuma bili su kriterij za odabir pojedinaca zastupljenih na izložbi. Jedinstvena nacionalna, znanstvena i kulturna ostavština koju su nam ostavili u baštinjenje predstavljena je u kustoskoj koncepciji dr. sc. Anite Ruso.

Glavna misao vodilja izložbenog koncepta je stvaranje poveznica izumiteljske i umjetničke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U postavu se mogu razgledati razne umjetnine, autorski nacrti, patenti, arhivski dokumenti i video zapisi te uređaji i naprave nastale prema patentima i idejama zaslužnih pojedinaca.

Umjetnici Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba kao i članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika dali su svoj obol u jedinstvenom vizualnom dojmu izložbe koju čini raznovrsna i bogata građa iz kulturnih, znanstvenih i obrazovnih institucija iz cijele Hrvatske.

 

Više o izložbi možete pročitati na https://www.hrvatskasvijetu.hr/

Kontakt izlozba@hrvatskasvijetu.hr ili +385 95 3797808

Radno vrijeme OD PONEDJELJKA DO NEDJELJE, OD 9 DO 21 SAT

 

Izložba je organizirana u skladu sa svim epidemiološkim standardima za zaštitu od koronavirusa.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU