OTVORENA JE IZLOŽBA HRVATSKA SVIJETU

Dražen Klarić, urednik Večernjeg lista i autor izložbe, dr.sc. Anita Ruso, kustosica izložbe te Damir Kanaet, izvršni producent izložbe

 

Sinoć je u Meštrovićevom paviljonu, u sažetom opsegu zbog epidemioloških mjera, održano svečano otvorenje izložbe Hrvatska svijetu za predstavnike akademske zajednice, sponzora i medija, dok je od danas izložba otvorena za javnost.

Izložba Hrvatska svijetu nastala je na temelju ideja i istraživanja Večernjeg lista ukoričenih u specijalno izdanje Hrvati koji su mijenjali svijet. Riječ je o izložbi nacionalnog značaja čiji je cilj revitalizirati pojedince s naših prostora koji su nesebičnim radom i trudom promijenili svijet na bolje kroz razne discipline stvaranja i izražavanja. Glavna misao vodilja izložbenog koncepta je stvaranje poveznica izumiteljske i umjetničke prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. U postavu se mogu razgledati razne umjetnine, autorski nacrti, patenti, arhivski dokumenti i video zapisi te uređaji i naprave nastale prema patentima i idejama zaslužnih pojedinaca. Autor izložbe je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, kustosica izložbe dr.sc. Anita Ruso, a izvršni producent Damir Kanaet.

Izložba se održava u suorganizaciji Večernjeg lista i Real grupe te HDLU i Akademije likovnih umjetnika iz Zagreba čiji su članovi, djelatnici i studenti doprinijeli radom na scenografiji izložbe.

POGODNOST ZA ČLANOVE HDLU

Redoviti članovi HDLU ostvaruju 1 besplatnu ulaznicu za izložbu uz predočenje važeće članske iskaznice (na blagajni u Meštrovićevom paviljonu).

Detaljnije o izložbi: https://www.vecernji.hr/hrvatska-svijetu/ i na www.hrvatskasvijetu.hr.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell, Matija Habljak/Pixsell

Radno vrijeme izložbe: ponedjeljak – nedjelja, 9 – 21 sat

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU