REZULTATI NATJEČAJA ZA KORIŠTENJE ATELJEA U VOĆARSKOJ ULICI

Temeljem Natječaja za korištenje ateljea u Voćarskoj ulici koji je objavljen na mrežnoj stranici HDLU-a 15.12.2020., komisija u sastavu Stjepan Šandrk, Tomislav Buntak, Maja Rožman, Ivan Fijolić i Josip Zanki, između 8 prijavljenih kandidata, odlučila je da atelje dodijeli na korištenje na rok od 3 godine akademskoj grafičarki red. prof. art. Mirjani Vodopiji.

OBRAZLOŽENJE:

Mirjana Vodopija diplomirala je 1987. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Miroslava Šuteja. Od 2007. godine predaje na Grafičkom odsjeku ALU u Zagrebu, trenutno u zvanju redovne profesorice. U svom umjetničkom radu izražava se kroz različite medije i njihova preklapanja: kroz crteže i grafike, svjetlosne objekte, instalacije i video instalacije, fotografije i ambijente.

Od 1985. do danas ostvarila je 36 samostalne izložbe i sudjelovala na preko 200 skupnih izložaba i kustoskih koncepcija u zemlji i inozemstvu te na tridesetak međunarodnih umjetničkih simpozija, rezidencijalnih projekata i stručnih usavršavanja. Važnije recentne samostalne izložbe: Lutajući krajolik u MSU, Zagreb 2019.; Mentalni sklop: Mirjana Vodopija – Miroslav Šutej u Galeriji Kranjčar, Zagreb, 2016.; Nepovratno u Umjetničkom paviljonu, Zagreb, 2013. Važnije recentne skupne izložbe: Wroclaw, Poljska, 2019. i 2018.; MSU, Zagreb, 2015. Djela su joj uvrštena u zbirke važnijih muzeja i galerija u Hrvatskoj. Dobitnica je 14 likovnih nagrada od kojih su značajnije: 2020.Nagrada „Vladimir Nazor“, Godišnja nagrada HDLU-a za najbolju izložbu u 2019. (Lutajući krajolik u MSU Zagreb); Plaketa HAZU na 4. hrvatskom trijenalu grafike u Zagrebu 2006.; 1. nagrada na International Triennial of Graphic Arts u Pragu.

Mirjana Vodopija među kandidatima ističe se sa svojim izlagačkom i pedagoškom djelatnošću. Istaknula kao kandidatkinja s velikim brojem izlagačkih aktivnosti u zemlji i inozemstvu. Od 2007. godine radi na Grafičkom odsjeku ALU u Zagrebu. Dobitnica je likovnih nagrada, struke u Hrvatskoj i inozemstvu. Umjetnički projekt „Vrijeme preokreta“ kojeg planira razvijati u atelijeru postavljen je vrlo jasno, s konkretnima planom i ciljevima. Projekt se planira predstaviti u Pogonu Jedinstvu te ga nije moguće razvijati bez adekvatnog radnog prostora. Vodopija je jasno obrazložila i artikulirala plan za korištenje atelijera u sve tri godine na koji se isti dodjeljuju. Iskazala je jasnu namjeru ulaganja sredstava koja su potrebe za obnovu atelijera.

Zahvaljujemo svim prijavljenim članovima na iskazanom interesu i čestitamo Mirjani Vodopiji!

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU