Natječaj za izradu portreta

U gradu Marhaň (mađ. Margonya) na istoku Slovačke, u nedavno obnovljenom dvorcu Dessewffy gradska uprava grada želi napraviti stalnu spomen-sobu u čast aradskih mučenika. Generalni konzulat Mađarske u Košicama tim povodom je objavio niže navedeni natječaj za izradu portreta. Slike odabranih umjetnika Konzulat će kupiti i pokloniti, kako bi bile izložene u dvorcu Dessewffy. Činjenica je da su Aradu pogubljena i dva generala podrijetlom s današnjeg teritorija Hrvatske: Karlo Knezić (mađ. Knézich Károly) i Jovan Damjanić (mađ. Damjanich János).

POZIV ZA NATJEČAJ

Generalni konzulat Mađarske u Košicama objavljuje natječaj za slikanje portreta 13 generala i još tri aradska mučenika pogubljena u Aradu 6. listopada 1849. (ulje na platnu, 50×70 cm).

Dovršena umjetnička djela činit će stalni postav u dvorcu Dessewffy u Marhaňu, te će biti poklonjena gradskoj upravi.

Postupak prijave sastoji se od dva dijela:

U prvoj fazi prijave, do 30. travnja 2021. godine zaprimaju se prijave zainteresiranih umjetnika s 3 prethodno izrađena portreta ili figuralne kompozicije, prezentacijom dosadašnjeg portfelja umjetnika i kratkom biografijom. Molimo pošaljite materijale za prijavu na e-mail adresu Generalnog konzulata Mađarske u Košicama (mission.kas@mfa.gov.hu).

Tijekom druge faze, Generalni konzulat i s njihove strane imenovani stručni žiri odabiru slikare koje će pozvati da izrade pojedine slike iz serije. Generalni konzulat u Košicama sklapa ugovor o narudžbi s odabranim umjetnicima. Udruga građana Rovás nudi umjetnicima posebnu nagradu (sudjelovanje na umjetničkoj koloniji na ljeto 2021. godine, kao i priliku za organizaciju izložbe).

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU