IZLOŽBA: Vladimira Tomića “Dobar dan i snoviđenja”

Vladimir Tomić

Dobar dan i snoviđenja

Galeriji Matice hrvatske

7. – 21. travnja 2021.

U srijede 7.4. u Galeriji Matice hrvatske od 18h bit će otvorena samostalna izložba Vladimira Tomića ‘Dobar dan i snoviđenja’. Radovi su nastajali u Šibeniku, Splitu i Rijeci u posljednjih godinu dana, od prvog lockdowna, 22.3.2020 do 22.3. 2021.

U vrijeme novog normalnog, rastućih tenzija, očiglednog kolapsa svijeta kakvog znamo, Tomić pronalazi mir u kontemplativnom crtanju, stvarajući nadrealni svijet kroz vizualne eseje, vješto prikrivajući barijeru između utopije i distopije, gradeći zaštitu od nepodnošljive realnosti. U seriji radova pleše na granici realnosti i fikcije, svjesnog i nesvjesnog te sna i jave. Mistično ozračje, koje evocira scene kultnih filmova i romana prošlog stoljeća, građeno je rasterom kemijske olovke, tehnikom kojom ulazi u meditativno stanje i tako reflektira unutarnje vizije i razmišljanja, dočaravajući melankoličnu atmosferu sveprisutnog otuđenja ljudi od prirode. Vladimirovi crteži prikazuju proces i razmišljanja, to jest viziju davno proživljene budućnosti.

Boris Burić

Vladimir Tomić rođen je 1983. godine u Rijeci gdje je završio Školu primijenjenih umjetnosti i diplomirao na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Graffitima i street artom se aktivno bavi od 1998. godine pod pseudonimom Mosk. Sudjelovao je na brojnim graffiti i street art festivalima u Europi te sudjelovao na nekoliko grupnih izložbi i rezidencija. Radovi su mu objavljivani u mnogim svjetskim i domaćim publikacijama i časopisima posvećenim  urbanoj i graffiti umjetnosti. Iako ga tu i tamo možete sresti na šibenskim ulicama, Vladimir živi i radi u Rijeci. Od 2020. godine, član je HDLU-a.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU