IZLOŽBA : IVE MIHANOVIĆ “SVETA GEOMETRIJA”

Iva Mihanović – Sveta Geometrija

ISO – Izložbeni salon Izidor Kršnjavi gostuje u

Muzeju suvremene umjetnosti

6.5. – 30. 5. 2021.

Nekad đak na Odjelu za dizajn metala Škole primijenjene umjetnosti i  dizajna u Zagrebu, a danas multimedijalna umjetnica (lumino artist), akademska kiparica Iva Mihanović, predstavit će se novom samostalnom izložbom pod nazivom Sveta Geometrija u Otvorenoj galeriji u Muzeju suvremene umjetnosti. Prvi dan izložbe je četvrtak 6. 5. od 11 sati, a u popodnevnim satima izložbi će nazočiti i sama autorica i organizacijski tim. ISO – izložbeni salon Izidor Kršnjavi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna trenutno je u obnovi nakon zagrebačkog potresa te zahvaljujući MSU-u s kojim razvija dugogodišnju suradnju, organizira i ovu izlagačku aktivnost na alternativnoj lokaciji. Jesenski program 2020. realiziran je u prostoru Zbrike Richter MSU-a, a sada već drugom izložbom u sezoni 2021. godine predstavlja se gostujući upravo u MSU-u na Aveniji Dubrovnik 17.

2012. godine, Iva Mihanović upisuje školu za osnovnu obuku joge i odlazi u New York City gdje ove godine završava i naprednu obuku za učitelja joge. Tijekom boravka u New York Cityiju sudjeluje na projektima velikih scenografija u oranizaciji Googlea, American Expressa, Fashion Week showa, Yahooa, Jessice Parker, Lady Gage, Dolce&Gabbane, itd. Iskustvo dvaju studija, vizualne umjetnosti i studija joge, povezuje i objašnjava u svojim radovima kroz projekt Yoga&Art design, čija je tematika drevno znakovlje, simbolika i geometrija. Projekt se bazira na funkcionalnosti umjetničkog rada (skulpture) i predstavlja jedinstvo i sklad materijalnog i duhovnog svijeta. Propitkuje umjetnost kroz sve elemente prirode s posebnim naglaskom na suptilnost i nevidljivost vibracija bilo kojeg energetskog stanja koje izražava svjetlom. Na tom tragu nastao je i Ivin najnoviji ciklus pod nazivom Sveta Geometrija koji je u potpunosti nastao u izolaciji, na otoku Hvaru. Ciklus se sastoji od lumino objekata, slika i tapiserija. Dejan Valentić u predgovoru izložbe kaže: “Prikaz bilo kojeg geometrijskog tijela može pobuditi, tj. osloboditi energiju kao presudnu informaciju za našu svijest i uvelike utjecati na nju zbog čega s razlogom dobiva epitet sveta geometrija jer putem etera se prenose vizualne informacije koje Iva kao da pokušava osjetiti i dokazati vezu između materijalnog i duhovnog. Materija tokarenog drveta, platna u akrilik tehnici i tapiserije od prirodnih špaga postaju živi zahvaljujući Ivinoj samoinicijativi istraživanja spektra i moći informacija koje doživljava kao valove ili vibracije čakri koje se nalaze unutar tijela svakog živog bića.”

Koordinaciju ispred MSU vodi Daniela Bilopavlović Bedenik, a postav izložbe Iva Valentić i Bernarda Cesar.

Poziva se Vas da podržite ovu izložbu svojim dolaskom do 30. 5. 2021. u radnom vremenu muzeja. Ulaz na izložbu je besplatan.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Hrvatska svijetu do 15.5.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 15.5.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU