MURTIĆ 100: IZLOŽBA NOVA APSTRAKCIJA U LAUBI OD 1.6.

MURTIĆ 100

Izložba Nova apstrakcija od 1. lipnja u Laubi
Spoj slikarstva i glazbene umjetnosti na jednom mjestu

U sklopu projekta Murtić 100, kojem su organizatori Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Fondacija Murtić, u Laubi od 1. do 10. lipnja 2021. bit će predstavljena Nova apstrakcija, izložba koja predstavlja značajan i važan dio opusa posljednjih godina stvaralaštva Ede Murtića. Izložbu će pratiti i glazbeni program u režiji skladatelja i multiinstrumentalista Maka Murtića, ujedno unuka Ede Murtića, koji će obuhvatiti deset glazbenika s nove regionalne eksperimentalne i alternativne scene te glazbene goste Darka Rundeka i Damira Urbana. Integracijom svih oblika umjetnosti – slikarstvom, glazbenom i primijenjenom umjetnosti u svakodnevnom životu posjetitelji će moći doživjeti djela velikih formata koja se savršeno uklapaju u interijere modernih kuća i stanova.

Lauba je kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene, kulturne, urbane sadržaje i kao takva čini idealno mjesto za izražavanje spektakularnosti Murtićevog opusa. Lauba će svoja vrata suvremenom slikaru svjetskog glasa, čija su djela uvijek moderna i zanimljiva otvoriti 1. lipnja 2021., uz event pod nazivom Mak Murtić: Skladba Murtić 100 (I. dio) za ansambl Živa voda i gosta Darka Rundeka s početkom u 20 sati, a večer se potom nastavlja uz udaraljkaški ansambl Nenada Kovačića. Predstavljanje suvremene umjetnosti ide ruku pod ruku s predstavljanjem suvremene glazbe i stoga je suradnja skladatelja Maka Murtića, glazbenika iz ansambla Živa voda i Darka Rundeka zamišljena kao oda kasnim radovima Ede Murtića. Događanja u Laubi zatvaraju se drugim dijelom Skladbe Murtić 100 uz nastup Maka Murtić, ansambla Živa voda i gosta Damira Urbana 10. lipnja u 20 sati te udaraljkaški ansambl Nenada Kovačića u nastavku. Uz izložbu i glazbeni program, održat će se i dvije likovne radionice. Prvu u nizu vode Monika Milas i Robert Fenrich, a drugu umjetnica Tara Beata Racz, na kojoj je predviđeno da polaznici velikim kistovima i metlama slikaju akrilom na velikom platnu nadahnuti Murtićevim velikim apstraktnim platnima, a premijerno će biti predstavljen i pop-up shop za Murtić 100 merchandising. Radi se o art kolekciji Murtić 100 te će se po prvi puta moći kupiti dizajnirani proizvodi s motivima Murtića – od torbi i ručnika za plažu, do keramičkih stolova dizajniranih snažnim Murtićevim potezima. Art kolekcija Murtić 100 bit će dostupna za prodaju po promotivnim cijenama u pop-up shopu u Laubi za cijelo vrijeme trajanja izložbe.

Projektom Murtić 100 želi se vratiti važnost umjetnosti u životima mladih i približiti djela Ede Murtića svim ljubiteljima apstraktnog slikarstva. Više o izložbi Murtić 100 te programu u Laubi pročitajte na stranici Murtić 100, a sve informacije možete dobiti mail adresi izlozba@murtic100.hr

Edo Murtić je svoju Novu apstrakciju stvarao od 2000. godine do siječnja 2005. godine kada je preminuo, a posjećivanjem Laube koja se nalazi na zagrebačkoj adresi prilaz baruna Filipovića 23A u periodu od 1. do 10. lipnja 2021. možete i vi doživjeti suvremenu aplikaciju Murtićevog poteza i radova u svakoj primjeni.

Ulaz je slobodan za javnost.

Radno vrijeme izložbe je od PON-SUB 11-22

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU