POKRENUTA je web platforma KARAS ART HUB otvorenjem izložbe GENERATOR IZMJENIČNIH PROSTORA u Galeriji Karas

Galerija Karas, 27.5.2021.

U četvrtak, 27.5.2021. u 19 sati u Galeriji Karas otvorena je pop-up izložba Generator izmjeničnih prostora / Virtualno (ni)je trajno, kojom je obilježeno lansiranje online proširenja galerije, Karas Art Hub (www.karasarthub.eu).

Karas Art Hub je osmišljen u svrhu razvijanja različitih pristupa prikazivanja, doživljaja i obrade umjetničkih djela te se publici predstavlja digitalnim sadržajima na novoj web platformi galerije, uključujući 360° snimke postava, podcaste, edukativne sadržaje i rezidencije od doma. Zamišljena kao kolaborativni projekt, u realizaciji pojedinih elemenata KAH-a sudjelovalo je nekoliko umjetnika, Marija Kamber kao voditeljica projekta, Vanja Babić u osmišljanju i produkciji kratkih video formata videa koji proširuju razumijevanje umjetničkog procesa, Duje Medić, u osmišljanju novog vizualnog identiteta platforme i galerije Karas generalno, Juraj Vuglač, u produkciji podcasta te Luka Hrgović u izradi videa i animacija.

 

Iz predgovora izložbi Marije Kamber: „Izložba Generator izmjeničnih prostora obuhvaća tri različita inkarnata tumačenja prostora, tri modela različite trajnosti i zauzimanja prostora, putem tri umjetnička procesa: onaj vječno opipljiv i konstantan u trajanju i prostornom volumenu koji zauzima, kiparski medij u skulpturi Cats (in Space!) Tomislava Hršaka, preko efemernog karaktera zvučnih izvedbi u audiovizualnom performansu Klarinet i petlje trojca Norac/Pavičić/Dožić, do virtualnih prostora koji, usprkos svojoj neopipljivosti, postaju najtrajnijim svjedokom i arhivom postojeće materije, prikazanim kroz digitalni performans Babies Like To Eat Anje Leko i Andreja Beštaka, u live prijenosu s Islanda.“.  Izložba je povezala fizički prostor galerije, u kojem je izložena Hršakova mačka, s virtualnim prostorima putem KAH-a i livestream performansa Leko i Beštak, projiciranog u obliku eksperimentalnog digitalnog teatra, te dvorištem na koje galerija gleda, zamišljenim kao podlogom za meditativni performans trojca Norac/Pavičić/Dožić, koji je prekinut zbog lošeg vremena.

Više o Karas Art Hub-u pronađite OVDJE.

Foto: Juraj Vuglač

Organizator:

 

 

Uz potporu: Pokretanje Karas Art Huba omogućilo je Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU