IZLOŽBA CROZ PLAKATA u Galeriji Karas

IZLOŽBA CROZ PLAKATA U GALERIJI KARAS
10. – 12.6.2021.

U četvrtak, 10.6.2021. u 19.00 sati u Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58) otvorit će se Izložba CROZ plakata.


Suradnja tvrtke CROZ i Hrvatskog društva likovnih umjetnika, pokrenuta na inicijativu umjetnika Zlatka Kopljara, kroz koju umjetnici prema tematskim cjelinama osmišljavaju likovna rješenja plakata velikih dimenzija, primjer je dobre sinergije suradnje kulturnog i poslovnog sektora. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU-om u postavu plakata dimenzija 12 x 4.80 m na pročelju zgrade gdje posluje, jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima, u isto vrijeme pridonijeti javnom društvenom prostoru lokacije gdje je plakat postavljen. Na zgradi CROZ-a u periodu od 2017. do danas predstavljeni su radovi devetero umjetnika, Helene Klakočar, Maje Bachler, Korine Hunjak, Ivane Barišić Tomčić, Ivane Pipal, Tanje Blašković, Darije Jelinčić, Lava Paripovića, Danijela Žeželja te će u narednim tjednima biti postavljen i rad autora čiji će rad biti odabran na aktualnom natječaju.

Tematske odrednice koje su tijekom deset natječaja od umjetnika tražile likovna rješenja revolvirale su se oko pitanja vezanih uz tehnologiju, ekologiju, digitalizaciju te društveno aktualnim situacijama i pitanjima, uvijek sa sviješću o plakatu kao dijeljenom sadržaju javnog prostora, koji je svima dostupan te time nosi i odgovornost u porukama koje komunicira. Tako su tijekom deset intervencija svoj umjetnički osvrt umjetnici dali na deset tema: Tehnologija/Ekologija, Cloud, Pixeli, Summer is Over, Zahvalnost, Dan planeta Zemlje, Vision 20/20, Kojeg dobra će nam ovo donijeti, Ostanimo zajedno te posljednje, koje je moguće do prosinca 2021. vidjeti na zgradi CROZ-a, Reinterpretacija Ede Murtića, koja se osvrće na stogodišnju obljetnicu rođenja velikana hrvatske umjetnosti.

CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Danas u CROZ-u radi gotovo 200 zaposlenika. Uz razvoj novih usluga tvrtka se fokusirala i na izvoz i probitak na strana tržišta. (https://croz.net/).

Izložba će biti otvorena uz pridržavanje svih mjera preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a možete ju pogledati u periodu od 10. do 12.6.2021.

Organizator:

Partner:

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU