NAJAVLJUJEMO: Alex Brajković – GENERATIVE CONTEMPLATION

Alex Brajković – GENERATIVE CONTEMPLATION
Ambijentalni live stream svakog ponedjeljka u lipnju od 12:00 – 00:00

CreArt rezidencija #ostanidoma i Karas Art Hub


Tijekom ponedjeljaka u lipnju umjetnik Alex Brajković održavat će livestreamove ambijentalnih kompozicija u kojima umjetnik dijalogizira s vlastitim generativnim algoritmom kombinirajući sintetičke zvukove i field recordingse u meditativna ambijentalna okruženja. Live streamovi su okupljeni pod zajedničkim nazivom Generative Contemplation te su nastali u sklopu rezidencije #ostanidoma i platforme Karas Art Hub. Live streamovi su namijenjeni za stvaranje opuštenog, meditativnog stanja u uredu, domu i na putu od polazišta do odredišta, skladani kako bi slušatelja doveli u stanje smiraja, stvarajući prostor za disanje.

Socijalna distanca uzrokovana pandemijom uzrokovala je da mnogi umjetnici traže nove načine kako kreativno premostiti distancu i odvojenost. Budući da mnogi takvi napori uključuju vizualni sadržaj poput virtualnih muzeja, video predavanja ili performansa Brajković prilazi ideji slušanja, zajedničkog slušanja, preko svih distanci i linija razgraničenja. Generative Contemplation zamišljen je kao niz skulpturalnih djela putem kojih se landscape kojeg je umjetnik doživio putem zvuka stvara u svačijem domu. Snimanjem zvukova prirode, koji se konstantno razvijaju i mijenjaju, Brajković stvara bogatu teksturu akustičnih zvukova koje kombinira s pažljivo odabranim sintetiziranim zvukovima ambijentalnog karaktera i time stvara iskustvo proširenog soundscapea.

Live stream će se održavati svakog ponedjeljka u lipnju u periodu od 7. do 28.6. od 12:00 do 00:00 na Instagram platformi @alexbrajkovic_.

Projekt je nastao u sklopu rezidencije #ostanidoma, podržane u okviru projekta CreArt. S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u situaciji djelomice ograničenih mogućnosti za kulturni sektor, proizašlih novonastalom situacijom uzrokovanom pandemijom COVID-19 virusa, HDLU u okviru EU projekta CreArt po drugi put organizira rezidenciju #ostanidoma, s osnovnom premisom istraživanja različitih umjetničkih modela prezentacije u digitalnim sferama.

Organizator:

Uz potporu:

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU