• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Suradnja vizualne umjetnice Marine Bauer i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović

Suradnja vizualne umjetnice Marine Bauer i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović kroz posljednje dvije godine rezultirala je izvedbeno-instalacijskim radovima “Izvedba koja se dira” (2019.) i “Dobra voda” (2020.), oba realizirana u prostoru i u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uslijed epidemioloških mjera i ograničavanja blizine i dodira, autorice nastavljaju suradnju, ali sada usmjeravajući se na istraživanje mogućnosti prevođenja izvedbeno-instalacijskog-kiparskog rada u online formate.

Ovim putem dijelimo rezultate suradnje te Vas pozivamo da posjetite:

Eksperimentalna iskustvena izložba SKULPTURA U ONLINE FORMATU / Vodiči za pokretanje projekt je akademske kiparice Marine Bauer u suradnji s plesnom umjetnicom Zrinkom Šimičić Mihanović. Izložba je usmjerena na tjelesni doživljaj radova i aktivnu ulogu publike, a osnova izložbe je pet iskustvenih online susreta na kojima sudionici, uz upute i vođenje autorica, u vlastitom domu (re)kreiraju i doživljavaju radove te komentiraju doživljeno u grupnom vođenom razgovoru. U ovoj mrežnoj dokumentacijskoj izložbi objedinjene su fotografije i screenshot-ovi situacija i radova nastalih kroz dva ciklusa susreta u svibnju i lipnju 2021. godine, citati iz razgovora sa sudionicima te osvrt povjesničarke umjetnosti Jasmine Fučkan.

‘Izvedba koja se dira’ je izvedbeno-instalacijski rad, dio ciklusa ‘Što nastaje?’, autorice Zrinke Šimičić Mihanović, nastao u suradnji s vizualnom umjetnicom Marinom Bauer i izvođači/ca/ma: Viktoriom Bubalo, Ivom Hladnik, Svenom Jakirom, Zvonimirom Kvesićem, Teom Maršanić, Ivanom Pavlović i Vladimirom Šančić, u jesen 2019.  Inicijalno realiziran u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, ovaj rad poziva na zajedničko kretanje, suradnju i otvaranje taktilnom iskustvu. Svi su u njemu istodobni sudionici i svjedoci događanja, dijeleći odgovornost za doživljeno i viđeno.
‘Priručnik za tvoju Izvedbu koja se dira’, oblikovan kroz suradnju Zrinke Šimičić Mihanović i Mie Štark, kroz niz uputa, sudionicu/ka vodi kroz iskustvo istodobnog stvaranja i doživljavanja izvedbe. Ovaj eksperimentalni izvedbeni format istražuje mogućnosti povezivanja i kontakta i onda kada on nije fizički te omogućuje taktilno iskustvo i participatornu izvedbu, poštujući trenutne epidemiološke mjere.
Priručnik je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku na mrežnim stranicama Multimedijalne kolibe te je poziv na sudjelovanje upućen svima zainteresiranima.
Zahvaljujemo se svim sudionicima i sustvarateljima rada na dijeljenju tragova svoje ‘Izvedbe koja se dira’, putem email adrese: multimedijalnakoliba@gmail.com !

  • mrežnu stranicu projekta Dobra voda na kojoj od 30. lipnja 2021. od 19.00 sati možete pogledati video “Dobra voda”:
    https://youtu.be/bQNcVK4c4Qc

Ovaj video spaja i u novi medij prenosi koreografski, likovni i zvučni segment interdisciplinarnog rada Dobra voda
koncept i koreografija: Zrinka Šimičić Mihanović
ples: Viktoria Bubalo, Zvonimir Kvesić, Ariana Prpić
oblikovanje papira: Jelena Kovačev prema motivu Marine Bauer
snimatelji: Sandi Novak, Jasenko Rasol
snimanje zvuka: Didier Douet, Jasenko Rasol
oblikovanje zvuka i glazba: Didier Douet
montaža: Dubravko Slunjski
produkcija: Multimedijalna koliba 2021.
Video je realiziran u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu i Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu
Dobra voda  je recentna produkcija Multimedijalne kolibe, nastala u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju čine koreografski rad istog naslova autorice Zrinke Šimičić Mihanović, u izvedbi Viktorije Bubalo, Ariane Prpić i Zvonimira Kvesića, zvučna instalacija glazbenika Didiera Doueta  te prostorna instalacija Marine Bauer.

 

Kontakti: zrinka.simicic@gmail.com ++3859 95 8328682, marinabau@yahoo.com ++385915404372

“Priručnik za tvoju Izvedbu koja se dira” i video “Dobra voda” realizirani su u okviru projekta Koliba online.

Projekti  Skulptura u online formatu / Vodiči za pokretanje i Koliba online podržani su od Ministarstva kulture i medija, putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA (Dom HDLU) 

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU