Suradnja vizualne umjetnice Marine Bauer i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović

Suradnja vizualne umjetnice Marine Bauer i plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović kroz posljednje dvije godine rezultirala je izvedbeno-instalacijskim radovima “Izvedba koja se dira” (2019.) i “Dobra voda” (2020.), oba realizirana u prostoru i u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Uslijed epidemioloških mjera i ograničavanja blizine i dodira, autorice nastavljaju suradnju, ali sada usmjeravajući se na istraživanje mogućnosti prevođenja izvedbeno-instalacijskog-kiparskog rada u online formate.

Ovim putem dijelimo rezultate suradnje te Vas pozivamo da posjetite:

Eksperimentalna iskustvena izložba SKULPTURA U ONLINE FORMATU / Vodiči za pokretanje projekt je akademske kiparice Marine Bauer u suradnji s plesnom umjetnicom Zrinkom Šimičić Mihanović. Izložba je usmjerena na tjelesni doživljaj radova i aktivnu ulogu publike, a osnova izložbe je pet iskustvenih online susreta na kojima sudionici, uz upute i vođenje autorica, u vlastitom domu (re)kreiraju i doživljavaju radove te komentiraju doživljeno u grupnom vođenom razgovoru. U ovoj mrežnoj dokumentacijskoj izložbi objedinjene su fotografije i screenshot-ovi situacija i radova nastalih kroz dva ciklusa susreta u svibnju i lipnju 2021. godine, citati iz razgovora sa sudionicima te osvrt povjesničarke umjetnosti Jasmine Fučkan.

‘Izvedba koja se dira’ je izvedbeno-instalacijski rad, dio ciklusa ‘Što nastaje?’, autorice Zrinke Šimičić Mihanović, nastao u suradnji s vizualnom umjetnicom Marinom Bauer i izvođači/ca/ma: Viktoriom Bubalo, Ivom Hladnik, Svenom Jakirom, Zvonimirom Kvesićem, Teom Maršanić, Ivanom Pavlović i Vladimirom Šančić, u jesen 2019.  Inicijalno realiziran u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, ovaj rad poziva na zajedničko kretanje, suradnju i otvaranje taktilnom iskustvu. Svi su u njemu istodobni sudionici i svjedoci događanja, dijeleći odgovornost za doživljeno i viđeno.
‘Priručnik za tvoju Izvedbu koja se dira’, oblikovan kroz suradnju Zrinke Šimičić Mihanović i Mie Štark, kroz niz uputa, sudionicu/ka vodi kroz iskustvo istodobnog stvaranja i doživljavanja izvedbe. Ovaj eksperimentalni izvedbeni format istražuje mogućnosti povezivanja i kontakta i onda kada on nije fizički te omogućuje taktilno iskustvo i participatornu izvedbu, poštujući trenutne epidemiološke mjere.
Priručnik je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku na mrežnim stranicama Multimedijalne kolibe te je poziv na sudjelovanje upućen svima zainteresiranima.
Zahvaljujemo se svim sudionicima i sustvarateljima rada na dijeljenju tragova svoje ‘Izvedbe koja se dira’, putem email adrese: multimedijalnakoliba@gmail.com !

  • mrežnu stranicu projekta Dobra voda na kojoj od 30. lipnja 2021. od 19.00 sati možete pogledati video “Dobra voda”:
    https://youtu.be/bQNcVK4c4Qc

Ovaj video spaja i u novi medij prenosi koreografski, likovni i zvučni segment interdisciplinarnog rada Dobra voda
koncept i koreografija: Zrinka Šimičić Mihanović
ples: Viktoria Bubalo, Zvonimir Kvesić, Ariana Prpić
oblikovanje papira: Jelena Kovačev prema motivu Marine Bauer
snimatelji: Sandi Novak, Jasenko Rasol
snimanje zvuka: Didier Douet, Jasenko Rasol
oblikovanje zvuka i glazba: Didier Douet
montaža: Dubravko Slunjski
produkcija: Multimedijalna koliba 2021.
Video je realiziran u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu i Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu
Dobra voda  je recentna produkcija Multimedijalne kolibe, nastala u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju čine koreografski rad istog naslova autorice Zrinke Šimičić Mihanović, u izvedbi Viktorije Bubalo, Ariane Prpić i Zvonimira Kvesića, zvučna instalacija glazbenika Didiera Doueta  te prostorna instalacija Marine Bauer.

 

Kontakti: zrinka.simicic@gmail.com ++3859 95 8328682, marinabau@yahoo.com ++385915404372

“Priručnik za tvoju Izvedbu koja se dira” i video “Dobra voda” realizirani su u okviru projekta Koliba online.

Projekti  Skulptura u online formatu / Vodiči za pokretanje i Koliba online podržani su od Ministarstva kulture i medija, putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU