Umjetničko djelo Diane Trohar na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Diane Trohar na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

službeno predstavljanje: 17. lipnja 2021. godine u 10 h, Lastovska ulica 23

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ, prije nekoliko godina pokrenuli su projekt u kojem umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ u zagrebačkom kvartu Savica. CROZ se na ovaj način želi uključiti u lokalna, kvartovska zbivanja, povezujući globalne društvene teme i suvremenu informatičku tehnologiju kroz umjetnički izričaj.

CROZ je informatička tvrtka koja okuplja vrhunske inženjere i IT stručnjake specijalizirane za izgradnju velikih i kompleksnih IT sustava.  Izvodeći projekte diljem svijeta, imajući izvrsnost kao cilj, CROZ naglasak stavlja na cjelovit razvoj svojih zaposlenika i partnerski odnos s klijentima.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

Print

Nakon otvorenog natječaja na temu „Reinterpretacija Ede Murtića“ za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić, Ranko Murtić i umjetnik Danijel Žeželj, čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Reinterpretacija Ede Murtića“ umjetnice Diane Trohar.

Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m  na pročelju zgrade CROZ-a, gdje će biti izloženo 6 mjeseci, od lipnja 2021. do prosinca 2021. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u četvrtak, 17. lipnja u 10:00 u Lastovskoj ulici 23 u Zagrebu.

Diana Trohar rođena je 1992. godine u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, upisuje preddiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2020. godine na odsjeku grafike u klasi profesora Josipa Baćea sa samostalnom izložbom u Galeriji SC. Svoja djela dosad predstavlja na petnaestak skupnih domaćih izložbi, od kojih valja istaknuti: Kolektart; Lauba_Zagreb, Nesvrstani; Lauba_Zagreb, Art Zagreb; Tehnički muzej, 15. Erste fragment; Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu. Od inozemnih izložbi najistaknutije su: International Litography Symposium in Lublin i izložba Minimum maximum 4. koja je izlagana u Kulturnom centru Banski dvori, Banjaluka i Rappaz Museum Basel,_Švicarska gdje je rad nagrađen drugom nagradom. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Živi i radi u Zagrebu.

Organizator: HDLU
Partner: CROZ

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU