Kontinuirana devastacija Meštrovićevog paviljona

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika osuđuje svaki oblik govora mržnje, posebice kada su takva obilježja ili izjave ispisane na zgradama kulturnog dobra kao što je Meštrovićev paviljon u Zagrebu.

U posljednje vrijeme svjedočimo sve većem uništavanju Doma HDLU simbolima mržnje.

HDLU je odmah, po primjećivanju spornih natpisa, dana 2.7.2021. obavijestio V. policijsku postaju Zagreb koja je nadležna za područje na kojem se nalazi paviljon kako bi prijavio kazneno djelo. Djelatnici temeljne i kriminalističke policije promptno su izašli na teren dana 2.7.2021. i zabilježili oštećenja na paviljonu. Po proceduri, djelatnici policije potom su dana 2.7.2021. obavijestili Holding /Čistoću i komunalno redarstvo da se zbog sadržaja natpis mora ukloniti još istog dana. Od dana 2.7.2021. do danas, 6. srpnja 2021. natpisi nisu uklonjeni. HDLU i policijska uprava svaki dan šalju požurnice prema Holdingu, uključujući i dane preko vikenda. Redarstvo Sektora za komunalno i prometno redarstvo nam je potvrdilo da od dana 2.7.2021. od 9:00 sati postoji nalog za uklanjanje natpisa, ali da tvrtka „PISMORAD d.o.o.“, s kojom Grad Zagreb ima sklopljen ugovor za čišćenje specifičnih površina, ne reagira.  Djelatnici Holdinga / Komunalnog redarstva, također, redovito šalju požurnice svom izvođaču no natpis se i dalje ne uklanja.

Kao zgroženi i zabrinuti korisnici Doma HDLU, pokušavamo o vlastitom trošku organizirati uklanjanje natpisa, no do danas nismo uspjeli pronaći tvrtku koja može žurno izaći na teren. Kontinuirano uklanjanje natpisa sa zgrade o trošku neprofitne udruge (kao što je posljednjih 7 godina redovito bio slučaj) također nije kvalitetno i dugoročno rješenje.

Naglašavamo da već više od godinu dana postoji akutan problem devastacije Meštrovićevog paviljona raznima natpisima, o čemu samo kao korisnici prostora obavijestili policiju, Gradske službe, pokrenuli i neke akcije usmjerene mladima, te smo o problemu obavijestili i škole čiji učenici provode svoje slobodno vrijeme na i oko Meštrovićevog paviljon.

Ovim putem želimo građanstvo upoznati s problemom s kojim se redovito suočavamo te apelirati na Gradsku vlast na bolje uređenje komunalne usluge.

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU