PRAKTIKULTURA

Započelo je prvo izdanje PRAKTIKULTURE, programa volontiranja u HDLU s ciljem stjecanja praktičnog iskustva mladih, budućih profesionalaca u kulturnom sektoru na području likovne djelatnosti.

Ovogodišnji program pohađat će 6 osoba: Lorena Šimić, Nikolina Konjevod, Zrinka Elkasović, Ivana Garmaz, Mia Matijević i Anja Veselčić.

Veliko HVALA našim suradnicama i veselimo se što će baš HDLU biti njihova startna točka dugog putovanja u ostvarivanju pozicije stručnjaka u kulturi. 

 

 

LORENA ŠIMIĆ

Magistrirala sam studij povijesti umjetnosti i pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme bavim se plesom. Odlučila sam se pridružiti HDLU timu kroz program volontiranja kako bih dobila nova radna iskustva, stekla poznanstva na kulturnoj sceni te se dodatno osposobila za tržište rada.

 

NIKOLINA KONJEVOD

Ja sam Nikolina, studentica Povijesti umjetnosti na Sveučilištu York, u Engleskoj. Program ‘Praktikultura’, kao što i samo ime kaže, privukao me zbog želje da steknem praktične vještine potrebne za rad u kulturnoj organizaciji i nadogradim svoje teorijsko znanje. Veselim se što ću imati priliku naučiti na koji način uspješno realizirati izložbu.

 

 

IVANA GARMAZ

Zovem se Ivana i studiram Muzeologiju i upravljanje baštinom pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Za program ‘Praktikulture’ sam doznala preko stranica fakulteta, a ono što me motiviralo da se prijavim bila je upravo mogućnost da tijekom studiranja dobijem praktično iskustvo u struci i upotpunim slobodno vrijeme koje sam odredila za pisanje diplomskog rada, ali i sam program koji je koncipiran na način da zbog svog trajanja i uključenosti volontera u djelovanje institucije zaista pruža priliku za stjecanje znanja.

 

 

MIA MATIJEVIĆ

Zovem se Mia Matijević i diplomirala sam na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2020. Primarno se izražavam u mediju slikarstva. Izlagala sam na tri samostalne i brojnim skupnim izložbama, sudjelovala sam na dva rezidencijalna programa (Njemačka, Litva) i Erasmus+ stručnoj praksi (Njemačka). Dobitnica sam četiri Rektorove nagrade, dvije pohvale Akademije likovnih umjetnosti, nagrade publike na projektu Erste fragmenti i dvije Sveučilišne stipendije za darovite studente.

 

ANJA VESELČIĆ

Zovem se Anja i studentica sam Filozofskog fakulteta, smjer Muzeologija i upravljanje baštinom. Veliki sam zaljubljenik u umjetnost, kulturu i putovanja, a HDLU-u se priključujem kako bih svoje ljubavi provela u djela i potaknule druge da uživaju u istom.

 

 

ZRINKA ELKASOVIĆ
Zrinka Elkasović nam se nije bila u prilici pridružiti na fotografiranju no Zrinka je studentica četvrte godine ALU-a, smjera slikarstvo, u klasi profesora Zoltana Novaka. Kroz dosadašnji rad ponajviše je razvila pomno senzibilizirani interes za društveno angažiranu umjetnost. Priključila se našem timu kroz program volontoranja jer se veseli konačnom zbogom umjetnosti u inertnom, plastičnom ambijentu i ponovnom upoznavanju u veseloj divljini njegove praktične primjene.

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU