• Izložba Maria Matokovića - Kontinuitet tišine, Galerija Prsten, 27.8. - 16.9. 2021.

IZLOŽBA : Manuele Pauk i Tare Beate Racz “Žabe”

Žabe

Manuele Pauk i Tare Beate Rac

Galeriji svetog Krševana u Šibeniku

18. kolovoza – 6. rujna

U srijedu, 18. 8. 2021. u Galeriji svetog Krševana u Šibeniku otvorit će se izložba Manuele Pauk i Tare Beate Racz, pod nazivom Žabe. Izložba će prikazati Prostornu instalaciju Manuele Pauk i ulja na platnu velikih dimenzija Tare Beate Racz. Ono što spaja ove dvije umjetnice je motiv kornjače. Na instalaciji Manuele Pauk prisutno je više stotina kornjača od terakote, a na slikama Tare Beate Racz u ekspresivnim, psihodeličnim bojama prikazane su morske kornjače. Naslov izložbe odnosi se na činjenicu da se u Dalmaciji i dalmatinskom zaleđu kornjače ponekada nazivaju „žabe“.

„Sklad u formalnom neredu ili nepravilnosti, karakteristika je koju dijele ove Tarine slike i Manuelina kiparska instalacija, sugerirajući postojanje više, na prvi pogled neprimjetne, harmonije u stvarnosti.“ piše autor predgovora izložbi, Feđa Gavrilović.

Tara Beata Racz rođena je 1991. u Zagrebu. Godine 2016. diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu. Godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na 5. bijenalu slikarstva dobila je HPB nagradu za mladog umjetnika.

Manuela Pauk rođena je 1994. godine u Zagrebu, a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2018. godine. Na 40. splitskom salonu  bila je među pet finalista za nagradu Salona.

Izložba se može vidjeti do 6.9. 2021.

Tara Beata Racz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manuela Pauk

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU