NAJAVA Tara Beata Racz i Nataša Vuković : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO HDLU A.I.R. Leipzig, Njemačka

Umjetnici – rezidenti:  Tara Beata Racz i Nataša Vuković

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Utorak, 05.10.2021/ 18:00 – 23:00 /

U sklopu nastavka projekta “De/Konstrukcija slike” u HDLU A.I.R. Leipzig u rujnu i listopadu boravile su umjetnice Tara Beata Racz i Nataša Vuković. One Vas pozivaju da ovaj utorak05.10. 2021. posjetite studio, upoznate ih i pogledate radove nastale za vrijeme rezidencije. Studio će biti otvoren za javnost u terminu 18 do 23 sata.

TARA BEATA RACZ rođena je 1991. u Zagrebu. Godine 2016. diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu, a za uspjehe i zalaganje tijekom studija nagrađena je s dvije Dekanove nagrade za izvrsnost. Godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ksenije Turčić. Tijekom studija slikarstva nagrađena je s četiri Rektorove nagrade. Završila je  edukaciju iz Kliničke ekspresivne art terapije kod izraelskog art terapeuta i psihologa AvijaGoren Bara. Uz to, studentica je u edukaciji za Gestalt psihoterapeuta. Dosad je izlagala na nekoliko skupnih izložbi od kojih se ističu Koloristički dijalozi u Galeriji Forum (2018),), 5. bijenale slikarstva u HDLU (2019), Festival svjetske književnosti u Studiju Moderne galerije „Josip Račić“ (2019), One su tu u Galeriji likovnih umjetnosti „Slavko Kopač“ (2020), Situacija u Galeriji Forum (2020) te na samostalnim izložbama u Knjižnici Marije Jurić Zagorke pod nazivom Psihonautika(2018), u Centru za mlade Bunker pod nazivom Prostor susreta (2020), u Galeriji Zlati Ajngel pod nazivom Transanimalia (2020), u Galeriji Šira pod nazivom Hibridi (2021). te u Galeriji Jozo Kljaković pod nazivom Ples sa sjenama.Na 5. bijenalu slikarstva dobila je HPB nagradu za mladog umjetnika.

NATAŠA VUKOVIĆ rođena je  1986. u Osijeku. Godine 2008. završava preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu, Nastavnički odsjek, smjer Slikarstvo u klasi Matka Vekića završava 2012. te stječe titulu Magistre likovne edukacije. Tijekom studija usavršavala se na dva studijska boravka u Sloveniji i u SAD-u. Izlagala na više samostalnih i  skupnih izložaba, među kojima izdvajamo 5. Bijenale slikarstva u HDLU (2019), 32. salon mladih (2014), otkupnu nagradu Erste fragmenti 10 u HDLU(2014), 24. slavonski biennale, Muzej likovnih umjetnosti Osijek (2014), Exporting Zagreb u Nacionalnom Muzeju Gdanjsk  u Poljskoj (2017), NordArt u Njemačkoj (2018)  te rezidencijalni boravak u Litvi CreArtKaunas (2016) i u atelijeru Cité Internationale des Arts u Parizu (2018). Trenutno živi i radi u Zagrebu.

O PROJEKTU:

Projekt “De/konstrukcija slike” je rezidencijski projekt Hrvatskog društva likovnih umjetnika HDLU u Leipzigu, u umjetničkoj rezidenciji Hafenkombinatstudios. Projekt je započeo u rujnu 2018. te uključuje boravak u Leipzigu za dvanaest grupa hrvatskih umjetnika odabranih na javnom natječaju.

Prvi dio projekta je završio velikom zajedničkom izložbom rezidenata 05. rujna 2019. u WestpolLeipzig. Osim zajedničkog boravka i rada u studiju, projekt uključuje i “Open studio/Otvoreni studio” izložbe rezidenata pri kraju boravka svake grupe, kao i završnu izložbu projekta u Galeriji Karas Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu. Projektu su se priključili i odabrani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji su tokom ljeta 2019. izveli istraživački rad pod mentorstvom rezidenata-profesora. U sklopu 5. bijenala slikarstva 3. listopada 2019. u Galeriji Bačva otvorila se izložba presjeka leipziške slikarske scene “TheLeipzigConnection”. Do sada je na rezidenciji sudjelovalo preko 30 umjetnika i 6 studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

ORGANIZATOR:

PARTNER:

UZ POTPORU:

 

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU