TJEDNI PROGRAM 6. BIJENALA SLIKARSTVA

PONEDJELJAK, 25.10.

19:00 – 21:00 h | Izložba studenata ALU, otvorenje (Galerija Šira)

U sklopu ovogodišnjeg popratnog izložbenog programa 6. bijenala slikarstva Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u Galeriji Šira će predstaviti izložbu radova studenata diplomskog studija Slikarskog odsjeka. Također, predstavljat će se i radovi studenata diplomskog studija Likovne kulture na Nastavničkom odsjeku,  koji su realizirani u sklopu glavnog umjetničkog predmeta Slikarstvo.

 

UTORAK, 26.10.

 

17:00 – 19:00 h | (Ne)vidim umjetnost, radionica u suradnji s Tiflološkim muzejom (Dom HDLU)

S ciljem povećanja senzibiliziranosti i razumijevanja za problematiku osoba oštećena sluha i njihovu potrebu za ravnopravnim sudjelovanjem u kulturnom životu, 6. bijenale slikarstva organizira stručno vodstvo na znakovnom jeziku kako bi izjednačilo mogućnosti konzumiranja kulturnih sadržaja za sve posjetitelje što je pak uvjet za stvaranje inkluzivnog kulturnog ambijenta u kojem se svi osjećaju dobrodošlo i cijenjeno.

Prijave na popratniprogram.hdlu@gmail.com

18:00 h | Stručno vodstvo za djecu , uzrast 6+ uz edukativne knjižice Bijenala slikarstva (Dom HDLU)

Uz 6. bijenale slikarstva objavljene su dvije kreativne knjižice za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast. Knjižica „Kako i što slikari slikaju?“ namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i njihovim roditeljima i nastavnicima. Knjižica obrađuje osnovne likovne pojmove na primjerima slika sa 6. bijenala slikarstva. Knjižica „Zašto slikari slikaju to što slikaju?“ namijenjena je srednjoškolskom uzrastu, ali i odraslima. Knjižica nudi nekoliko odgovora na pitanje iz naslova za sve one koji žele znati više o suvremenom slikarstvu i bar su se jednom upitali „Što je umjetnik htio reći?“. Obje knjižice mogu koristiti i djeca i odrasli tijekom razgledavanja izložbe 6. bijenala slikarstva, ali i nakon posjeta – kod kuće ili u školi. Knjižice su nastale uz superviziju Nastavničkog odsjeka akademije likovnih umjetnika Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

SRIJEDA, 27.10.

18:00 h | Dubliners Reet, projekcija video radova (Klub HDLU)
Selekcija: Eve Woods, asistentica kustosa u Pallas Projects

U sklopu ovogodišnjeg 6. bijenala slikarstva i gostujuće izložbe „Dubliners“ u Klubu HDLU kroz niz video projekcija upoznat ćemo povijest, dušu i raznolikost Dublina. Projekcije uključuje radove umjetnika koji su rođeni, stasali i školovani u Dublinu: Anne Maree Barry, Johna Byrnea, Michellea Doylea, Kevina Gaffneyaa, Léann Herlihyja i Gavina Murphyja.

 

ČETVRTAK, 28.10.
18:00 h | Stručno vodstvo za posjetitelje (Dom HDLU)

18:00 h | Stručno vodstvo na znakovnom jeziku (Dom HDLU)

19:00 – 21.00 h | Zlatan Vrkljan, samostalna izložba, otvorenje (Galerija Cloverfield)

Novi izložbeni prostor trgovačkog društva Clovefield, koji je zadnjih godina prisutan na projektima menadžmenta u kulturi, ugostit će Bijenale slikarstva sa samostalnom izložbom Zlatana Vrkljana.

Zlatan Vrkljan rođen je 1955. u Zagrebu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1979. u klasi prof. Šime Perića. Bio je suradnik Majstorske radionice Akademije znanosti i umjetnosti pod vodstvom Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Od 1987.-1994. bio je asistent i docent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na Akademiju se vraća ponovo 2006., gdje je i danas izvanredni profesor na slikarskom odsjeku. Sudjelovao je na 65 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Do sada je održao 35 samostalnih izložbi. Dobitnik je 7 nagrada, među kojima se ističu: nagrada za slikarstvo na 9. salonu mladih (1979., Zagreb) i nagrada Josip Račić (1988., Zagreb).
Zlatan Vrkljan, detalj

 

SUBOTA, 30.10.

11.00 h | Studio visits: Zoltan Novak i Tomislav Buntak
6. izdanje Bijenala slikarstva program će obogatiti brojnim vodstvima po ateljeima slikara: od onih mlađih koji tek počinju svoj umjetnički put na Akademiji likovnih umjetnosti, preko brojnih ateljea istaknutih slikara koji su već dugi niz godina aktivni na slikarskoj sceni, do ateljea Ede Murtića gdje će posjetitelji imati priliku kročiti u prostor u kojemu je stvarao jedan od najvećih domaćih slikara 20. st. Prilikom posjeta, posjetitelji će se imati priliku upoznati s autorima, njihovim djelima i radnim prostorom te dobiti posve novu perspektivu onoga što su navikli gledati u galerijskom prostoru. Vodstva su lokacijski grupirana i odvijaju se u različitim terminima od 30.10. do 27.11

Prijave na popratniprogram.hdlu@gmail.com

VIŠE INFORMACIJA O PROGRAMIMA 6. BIJENALA SLIKARSTVA

 

 

 

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU