IZLOŽBA: Nataše Vuković “After all, you can find me in the garden”

After all, you can find me in the garden

Nataša Vuković

Centar za likovni odgoj Grada Zagreba (Rokovom perivoju 4)

24. studeni – 10. prosinac

Otvorenje izložbe After all, you can find me in the garden Nataše Vukovićo držat će se u srijedu, 24.11.2021. u 20 sati na Rokovom perivoju 4.

Centar za likovni odgoj Grada Zagreba nastavlja s ciklusom predstavljanja suvremenih hrvatskih autorica i autora u konceptu izlaganja jednog rada u prostorima Zbirke Jozo Kljaković (do sada su tamo na sličnim izložbama pojedinačne radove prezentirali Manuela Pauk, Pavle Pavlović i Ivan Fijolić).

Izložba slikarice Nataše Vuković otvara se u srijedu 24.11., u prostorima Centra, na Rokovom perivoju 3 u 20 sati i predstavlja njezinu novu sliku After all, you can find me in the garden. Riječ je o kvadriptihu, slici na četiri platna, čiji je središnji dio premazan epoksi smolom, što daje posebnu začudnost tom prizoru bujajućeg vrta.

„Bogatstvo i bujanje života, nadovezivanje različitih životnih oblika i manifestacija, te njihovo međusobno nadopunjavanje zapuhuju nas s ove njezine slike poput teškog i opojnog mirisa cvijeća. No, vrt nije samo mjesto u kojemu osjećamo sklad prirode, meditativno utočište mira, koje miluje naša osjetila. U njemu se kriju i nama nerijetko zazorna bića – insekti, fungusi, paraziti i bakterije – kao i simpatični šareni leptiri i ptičice. Upravo je prisustvo svih tih stvorenja ključno za postojanje te nama tako ugodne cjeline.“, piše u predgovoru kustos izložbe Feđa Gavrilović.

Nataša Vuković, rođena  je 1986. u Osijeku. Godine 2008. završava preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu nastavnički odsjek, smjer slikarstvo u klasi Matka Vekića završava 2012. Tijekom studija se usavršavala na dva studijska boravka u Sloveniji i SAD-u. Izlagala je na više samostalnih i  skupnih izložaba među kojima izdvajamo: 32. Salon mladih, Erste fragmenti 10 u HDLU, 24. slavonski biennale, Exporting Zagreb u Nacionalnom Muzeju Gdanjsk u Poljskoj. Bila je jedina hrvatska umjetnica na izložbi NordArt 2018. u Njemačkoj.

Izložba je otvorena do 10.12.2021.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU