NAJAVA Andrej Beštak, Anja Leko i Ivan Oštarčević : Otvoreni studio – izložba u Leipzigu

OTVORENI STUDIO HDLU A.I.R. Leipzig, Njemačka

Umjetnici – rezidenti: Andrej Beštak, Anja Leko i Ivan Oštarčević

Hrvatska umjetnička rezidencija u Leipzigu u organizaciji HDLU – Hrvatskog društva likovnih umjetnika / Hafenkombinat studio 12, Plautstraße 27-29, 04179 Leipzig / Petak, 17.12.2021/ 18:00 – 23:00 /

U sklopu nastavka projekta “De/Konstrukcija slike” u HDLU A.I.R. Leipzig u studenom i prosincu borave umjetnice Andrej Beštak, Anja Leko i Ivan Oštarčević. Oni Vas pozivaju da ovaj petak 17.12. 2021. posjetite studio, upoznate ih i pogledate radove nastale za vrijeme rezidencije. Studio će biti otvoren za javnost u terminu 18 do 23 sata.

Andrej Beštak i Anja Leko

Dinamični duo iz Zagreba, Andrej i Anja, audio-vizualni su umjetnici koji će na otvorenom studiu predstaviti digitalne grafike napravljene u 3D softveru te kratke  animacije izrađenoj u istoj tehnici. Andrej je 2018. godine završio Grafiku na ALU, a Anja je diplomirala slikarstvo na Nastavničkom odsjeku 2017. također na ALU. Upoznali su se 2016. na Grafičkoj radionici Plemenitaš u Plemenitašu te su nakon dugogodišnjeg prijateljstva počeli i profesionalno surađivati na raznim umjetničkim projektima. Nesputani tehnikama i umjetničkim formama, ovi mladi avanturisti bave se slikarstvom, grafikom, kiparstvom, dizajnom tekstila, videom, glazbom i  performansom. Osim u umjetnosti, ovaj dinamični duo uživa u dobrim filmovima, dugim vožnjama biciklom ili autom, dobroj hrani, a ljeti ih često možete sresti na Jarunu dok se rolaju ili na otvorenjima izložbi njihove najdraže galerije Garaže Kambe.

Andrej Beštak (rođen 7.3.1993.) diplomirao je Grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama. Izražava se u mediju instalacije, skulpture i zvuka.

Anja Leko (rođena 26.6.1991.) diplomirala je slikarstvo na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2014. izlaže na skupnim i samostalnim izložbama. Osim slikarstva radi u medijima skulpture, instalacije i videa.

 

Ivan Oštarčević

Crtač, grafičar, slikar i muralist rođen u Zagrebu gdje upisuje i završava studij na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Nastavničkom odsjeku. Diplomirao je u rujnu 2015. godine te je član HDLU-a. Uz dva priznanja Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad tijekom akademske godine izlagao je na sedamnaest samostalnih i više skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, između kojih se ističu bijenale slikarstva, trijenale kiparstva, trijenale grafike i galerija Karas. Zbog aktivnog bavljenja oslikavanjem murala, sudjelovao je na raznim programima Art parka, CreArt projektu u suradnji s HDLU-om, oslikavanju u Laubi za vrijeme Nestvrstanih, 2020. na festivalu Zen Opuzen, a u veljači 2019. oslikava prostor unutar zatvora Remetinec u sklopu HDLU- ovog projekta „Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću“.

Info

CIJENA ULAZNICA (za vrijeme trajanja izložbe Kopač)*

55 kn Pojedinačna ulaznica
50 kn Pojedinačna ulaznica s popustom (1)
40 kn Pojedinačna učenička, studentska i umirovljenička ulaznica (2)
50 kn Grupna ulaznica (3)
30 kn Grupne ulaznice za škole (4)
110 kn Obiteljska ulaznica (5)
35 kn Dječja ulaznica (6)
25 kn Grupna ulaznica – za djecu do 6 godina (7)
30 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (8)

Besplatan ulaz (9)

(1) Cijena za branitelje i nezaposlene uz predočenje dokaza o statusu prilikom ulaza na izložbu.
(2) Vrijedi samo uz predočenje studentske ili učeničke iskaznice prilikom ulaza na izložbu.
(3) Za grupe odraslih veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(4) Za grupe školaraca veće od 15 ljudi, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 15 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(5) Ulaznica vrijedi za roditelja/roditelje s djecom (koliko godi ih imaju i maloljetna su). POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(6) Za maloljetne osobe uz pratnju roditelja. Djeca mlađa od 6 godina ne plaćaju ulaznicu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).
(7) Za vrtićke grupe veće od 15 djece, uključuje stručno vodstvo. Termin za grupne posjete OBAVEZNO rezervirati na mail: izlozba@slavkokopac.com ili telefonski na +385953797808. ULAZ NA IZLOŽBU S GRUPNOM ULAZNICOM MOGUĆ JE ISKLJUČIVO U GRUPI OD 10 ILI VIŠE LJUDI, U SUPROTNOM TREBATE IMATI POJEDINAČNU ULAZNICU.
(8) Za članove: ICOM, AICA, ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) uz predočenje pripadajuće iskaznice prilikom ulaza na izložbu. POJEDINAČNA ULAZNICA VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

(9) Redoviti članovi udruženja HDLU; studenti ALU; studenti FF, smjera PUM, EKA ili MUZ; učenici ŠPUD-a ostvaruju pravo na GRATIS ulaz.

*ULAZNICE VRIJEDI ZA BILO KOJI DAN IZLOŽBE (bez obzira na datum ispisan na ulaznici).

Ulaznice je moguće kupiti na ulazu tijekom radnog vremena izložbe ili kroz sustav Entrio

KONTAKT: izlozba@slavkokopac.com / +385 95 3797808

 

RADNO VRIJEME IZLOŽBE

ponedjeljak – nedjelja 11 do 19h

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

ULAZ U GALERIJU KARAS JE BESPLATAN

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU