• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

PRAKTIKULTURA

Nakon uspješne prve “sezone” PRAKTIKULTURE, programa volontiranja u HDLU s ciljem stjecanja praktičnog iskustva mladih, budućih profesionalaca u kulturnom sektoru na području likovne djelatnosti, započinjemo i s drugim izdanjem.

Ovogodišnji program pohađat će 7 osoba: Tea Bošnjaković, Nika Botić, Ivana Budišćak, Mojca Kufner, Gabrijela Mamić, Lea Mišura i Petra Šabić

Veliko HVALA našim suradnicama i veselimo se što će baš HDLU biti njihova startna točka dugog putovanja u ostvarivanju pozicije stručnjaka u kulturi. 

 

 

TEA BOŠNJAKOVIĆ

Diplomirala sam na nastavničkom odsjeku, u klasi prof. Matka Vekića, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Htjela bih naučiti profesionalno postaviti izložbe, pisati izvješća te me zanima proces izrade publikacije. Spremna sam na nove izazove, timski i samostalni rad.

 

NIKA BOTIĆ

Preddiplomski studij Likovne kulture i likovne umjetnosti završila sam na Umjetničkoj akademiji u Splitu kao najbolja studentica u klasi, dok sam diplomski studij završila na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a dodatno sam se školovala i u inozemstvu. Trenutno radim kao nastavnica. Volontiranje u programu Praktikultura smatram izvrsnom prilikom za daljnje napredovanje u karijeri. Želim dodatno učiti kroz suradnju s profesionalcima u kulturnom sektoru, ali i doprinijeti svojim dosadašnjim iskustvom.

 

 

IVANA BUDIŠĆAK

Moje ime je Ivana i prije mjesec dana diplomirala sam Etnologiju i kulturnu antropologiju te Muzeologiju i upravljanje baštinom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Također, završila sam i preddiplomski studij Antropologije i Talijanistike. Od malih nogu gajim veliku ljubav prema kulturi, umjetnosti i baštini Smatram da ću vještinama i iskustvom stečenim volontiranjem u ovome programu konkurirati na tržištu rada te da ću se dodatno educirati, razmijeniti znanja i umrežiti sa stručnjacima iz drugih, sličnih područja.

 

 

MOJCA KUFNER

Moje formalno obrazovanje, nakon završetka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, nije više bilo direktno vezano za likovnu umjetnost. Naime, do 2019. radila sam u velikoj bankarskoj grupaciji, no cijeli svoj život iskreno me zanimaju likovna umjetnost i dizajn te kontinuirano pratim događanja na tom području, a suprug i ja smo i mali kolekcionari slikarske umjetnosti hrvatskih slikara srednje i mlađe generacije pa redovito pratimo događanja i izložbe na tom području. Likovna umjetnost generalno izuzetno me zanima i fascinantan mi je njezin pozitivan utjecaj na nas i na sve što nas okružuje.

 

GABRIJELA MAMIĆ

Znanje i iskustvo stečeno organizirajući i ostvarujući program Visoki stART i radionice Zlatni kist može se prenijeti i u programe HDLU, gdje bih ih voljela primijeniti i nadograditi. Posebno mi je zadovoljstvo učiti i surađivati s kolegama iz struke. Svoj put kao umjetnice i organizatorice projekata smatram još uvijek u začeću, stoga je svaka prilika za suradnju i razmjenu ideja itekako dobrodošla.

 

 

LEA MIŠURA
Apsolventica sam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i smatram kako je volontiranje u ovom programu jedna od kockica koja će nadograditi moj apsolventski mozaik, a činjenica da bih ovim poslom bila intenzivno umrežena s osobama različitog profila daje mi daljnju motivaciju i ustrajnost da uočim osobna ograničenja te nastavim svoj razvoj i prije službenog ulaska na tržište rada.

PETRA ŠABIĆ

Putem ovog volonterskog programa voljela bih proširiti informiranost o načinima korištenja sredstava u svrhu ostvarenja projekata u području kulture kako na nacionalnoj tako i internacionalnoj razini, zatim naučiti analizirati investicijske projekte orijentirane na kulturne djelatnosti s ciljem unaprjeđenja razumijevanja funkcioniranja kreativnih industrija te sudjelovati u kooperativnim projektima i međunarodnom umrežavanju umjetnika i umjetnosti. Osobno se zanimam i podržavam uvođenje novih oblika dijaloga i promišljanja o umjetničkim praksama s ciljem ostvarivanja dinamičnih transnacionalnih kulturnih odnosa.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA (Dom HDLU) 

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU