Mia Maraković – CRNILO u Galeriji Karas

MIA MARAKOVIĆ

CRNILO

Galerija Karas

15.– 27.3.2022.

 

U utorak, 15.3.2021. u 19.00 sati u Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58) Mia Maraković otvara svoju samostalnu izložbu pod nazivom Crnilo.
Crnilo Mije Maraković nije ništavno niti beznadno, dapače, ono u novom slikarskom ciklusu postaje sveobuhvatno i taktilno. Kroz seriju eksplozivnih kompozicija, umjetnica publiku upoznaje nanovo sa bojom koja to nije, odriče se naracije u svrhu introspekcije, lišava vizualnih podražaja ne bi li uronila u samu srž tame koja tiho obavija i priča vlastitim glasom.

U predgovoru Petre Šarin stoji: “Gusta kvaliteta boje koja svjetlost ne odbija, nego upija, otvara potencijalno mnogoznačna čitanja. Iako crna, njezina specifična tekstura i pojavnost na platnu, za autoricu evocira plodnu zemlju, poput crnice, kontakt s prirodom i svojevrstan zaron u mrak, u sebe, radi samospoznaje, ona ipak ostaje značenjski otvorena za širu interpretaciju. Zato izložene slike ne žive od garantiranog, nego od upisanog smisla. Meditativnim potencijalom pozivaju gledatelje na kontakt sa sobom, na nelagodu samospoznaje, odnosno samosvijest o vlastitom postojanju i njegovim efektima. Nastavljajući se baviti subjektivističkim u svojem poetskom izrazu, Mia Maraković radovima pristupa otvoreno, spontano, u pokretu. Smjesa koju miješa i djelomice aplicira rukama suši se do dva tjedna, pa umjetnica ostavlja prostor vremenu da na neki način oblikuje i završi njezine slike.”

PREDGOVOR

 

Biografija:

Mia Maraković završava srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te 2011. godine upisuje sveučilišni studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu smjer Likovna kultura.  Diplomirala je 2018. godine te stječe titulu Magistra Likovne kulture.

Do sada je ostvarila petnaest samostalnih izložbi te osamdesetak skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu. Voditeljica je brojnih likovnih radionica za djecu i odrasle. 

Izložba će biti otvorena uz pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a možete ju pogledati u periodu od 15.3. do 27.3.2022.

Organizator: HDLU, uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba

Info

RADNO VRIJEME galerija za vrijeme trajanja 36. SALONA MLADIH

utorak – nedjelja: 11.00 – 19.00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

CIJENA ULAZNICA

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, studente Pravnog fakulteta, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom: zatvoreno.

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU