IZLOŽBA: Igora Grubića: Do Animals…..? (Da li životinje….?), 2017.

Igor Grubić:

Do Animals…..? (Da li životinje….?), 2017.

Galerija Rigo

17. –  30. lipnja 2022.

Multimedijski projekt Igora Grubića temeljen je na istraživanju prostora bivših klaonica u sjevernoj Italiji tijekom njegova boravka na RAVE East Village Artist Residency. Grubić u ovom multimedijskom projektu istražuje psihološki učinak klaonica i smrti životinja na ljudsku svijest ponajviše kroz osobni aspekt sebe kao aktiviste i pobornika za nepokolebljiva prava životinja.

Projekt se sastoji od serije pet komercijalno urbanih medija plakata – pet fotografija sada praznih klaonica preko kojih idu autorovi tekstualni upiti: „Do Animals……?“ poput nadrealnog poziva na javnu moralnu odgovornost. Prizori u svojoj dualnosti između tihog i hladnog vizualne su naracije puta kojim životinja ide od života do smrti, od svjetla do tame uznemirujući su i sukobljeni s osjećajem čovječanstva prema životinjama.

Projekt je popraćen i projekcijom filma snimljenoga noću u ovim bivšim klaonicama.

Igor Grubić (r.1969., Zagreb) jedan je od najuspješnijih i međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika. Njegov rad uključuje specifične intervencije u javnim prostorima, fotografiju i film. Od 2000. radi i kao producent i autor dokumentarnih filmova, TV reportaža i društveno angažiranih reklama.

Igor Grubić djeluje od ranih 90-ih, stvarajući fotografije, video i site-specific akcije. Njegove intervencije u javnom prostoru, zajedno s video radovima, istražuju prošle i sadašnje političke situacije presijecajući tkivo stvarnosti. Grubićevu kritičku, društveno-politički angažiranu praksu karakterizira dugogodišnji angažman i ulaganje u subjekte s kojima se susreće. Od dubinskog istraživanja sudbine povijesnih spomenika i propadanja industrije, do ispitivanja teškoća manjinskih zajednica, njegovi su projekti koji se razvijaju tijekom nekoliko godina istraživanja. Iako utemeljen u dokumentarističkoj tradiciji, Grubićev rad u fotografiji i filmu karakterizira afektivan i empatičan pristup, koji je duboko human i često javan. Godine 2019. predstavnik je Hrvatske na 58. Venecijanskom Bijenalu, te je izlagao i na gotovo svim važnim međunarodnim izložbama.

Kustosica: Jerica Ziherl

Realizaciju izložbe i publikacije omogućili su Istarska županija – Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Novigrad-Cittanova i Turistička zajednica grada Novigrad-Cittanova.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA OD 6.7.-28.8.2022.

utorak – nedjelja: 09.00 – 12:00 / 17:00 – 21:00
ponedjeljkom i praznikom (05.08.) zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, HAZU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU