NAJAVLJUJEMO: PROJEKT “BOJE STVARNOSTI”

Nakon uspješno realiziranih projekata “Uzorna Kaznionica” u Kaznionici u Požegi, “Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću” u Zatvoru u Zagrebu , projekta „Horizont slobode“ u Kaznionici u Glini i Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, te projekta „Sloboda stvaranja“ u čak šest kaznenih tijela: Odgojnom zavodu u Turopolju, Kaznionici u Turopolju, Zatvoru u Bjelovaru, Zatvoru u Rijeci, Zatvoru u Zagrebu te Probacijskom uredu Zagrebu I, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika najavljuje početak novog projekta “Boje stvarnosti”.

Projekt “Boje stvarnosti” autorice dr.art. Melinde Šefčić odabran je putem javnog natječaja koji provodi Ministarstvo pravosuđa i uprave za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju podrške provođenju programa postupanja/izvršavanja kazne zatvora te će biti financiran u iznosu od 243.000,00 kuna.

U okviru projekta izvest će se umjetničke intervencije u 5 kaznenih tijela i dvije grupe likovnih radionica, a cijeli projekt će biti popraćen istraživačkim radom čiji će se rezultati predstaviti na javnom izlagačkom skupu i u katalogu na samom kraju projekta.

Umjetnici koji će izvesti umjetničke intervencije su: Ana Ratković Sobota, Damir Sobota, Goran Rakić, Jasmina Krajačić, Lav Paripović, Mario Miličić, Melinda Šefčić, Monika Meglić, Nikolina Manojlović Vračar, Tea Jurišić (Kvar Illustration), Valentina Supanz Marinić dok će likovne radionice izvesti Vida Meić i Krešimir Golubić.

Istraživački rad će provesti dr.sc. Anita Jandrić Nišević i dr.art. Melinda Šefčić.

Ovo je peti po redu projekt estetizacije kaznenih prostora u Republici Hrvatskoj, a četvrti po redu financiran od strane Ministarstva pravosuđa i uprave što pokazuje usklađenost projekta s ciljevima ministarstva.

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA OD 6.7.-28.8.2022.

utorak – nedjelja: 09.00 – 12:00 / 17:00 – 21:00
ponedjeljkom i praznikom (05.08.) zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, HAZU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU