Umjetničko djelo Olivere Cavrić uskoro na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CRO

Umjetničko djelo Olivere Cavrić na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Predstavljamo Vam umjetničko djelo „IZNAD I ISPOD PRIVIDA NALAZI SE LJUBAV“ umjetnice Olivere Cavrić koje će bit postavljeno na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen šest mjeseci i vidljiv tisućama ljudi.

Postavljanje se odgađa dok to ne dopuste tehnički uvjeti.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ, prije nekoliko godina pokrenuli su projekt u kojem umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ u zagrebačkom kvartu Savica. CROZ se na ovaj način želi uključiti u lokalna, kvartovska zbivanja, povezujući globalne društvene teme i suvremenu informatičku tehnologiju kroz umjetnički izričaj.

CROZ je informatička tvrtka koja okuplja preko 200 vrhunskih inženjera i IT stručnjaka specijaliziranih za izgradnju velikih i kompleksnih IT sustava. S preko 500 projekata provedenih diljem svijeta i brojnim priznanjima za svoj rad, CROZ naglasak stavlja na konzistentan razvoj svojih zaposlenika i partnerski odnos s klijentima.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.

Umjetnički rad Olivere Cavrić odgovor je na temu Suosjećanje. Inspirirana temom i vlastitim tumačenjem suosjećanja, Olivera je inspiraciju našla u scenama iz filma ,,Nebo nad Berlinom”, koja joj je poslužila kao podloga za dodatnu grafičku obradu. Scene iz filmova, posebice iz gore spomenutog filma, poticajno djeluju na Oliverino stvaralaštvo u zadnjih nekoliko godina. Scenu iz navedenog filma shvatila je kao podsjetnik na ono što MI jesmo – djeca ljubavi i mira, ili bolje rečeno LJUDI. Ponekad smo sretni i ispunjeni dobrotom, a ponekad ispunjeni tugom, slabi i izgubljeni. No, to je samo privid, jer nikada nismo sami i bespomoćni. Mi smo dio cjeline, i možemo utjecati na nju, što je zapravo i naša ljudska dužnost. Ne reagirati na nepravdu ili teror, ljudsku bol ili tugu, isto je kao zauzeti stav da je to OK. Ljudska povijest svjedoči da čovjek, vođen ljubavlju, hrabro podiže glavu i izdiže se ,,iznad, VISOKO iznad privida”, a upravo je to izdizanje iznad privida dovelo do toga da ovaj rad bude odabran na natječaju.

Olivera Cavrić (Skopje, 1978.) diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti u Skopju, u klasi prof. Dušana Perčinkova, 2003. god., odsjek Slikarstvo, podsmjer Grafički dizajn. U svom radu korist klasične slikarske i digitalne grafičke tehnike, akril i suhi pastel u kombinaciji s tehnikom fotografije, teksta i pečata (Xerox). Glavni fokus u radu su joj izazovi pojedinaca u suvremenom društvu, točnije utjecaj racionalnog naspram intuitivnog. U slikarskom izrazu, često koristi ponavljanje/repeticiju/mantru koja može zaokupiti naš razum i na taj način nam pomoći da izađemo iz našeg racionalnog (konfuznog) labirinta. Repeticija može biti primjer poput jednostavnog odbrojavanja ili izravne tekstualne poruke, koja ima za cilj ohrabriti ili potaknuti akciju. Ponekad je dovoljno samo priznati sebi da je sve u redu i ponovno pronaći mir i zadovoljstvo u sebi. Njezin rad ima za cilj osnažiti pojedinca te predstaviti univerzalnu sreću.

Od 1998.-2000. volontira u Nevladinoj organizaciji MCMH u Skopju te drži sate crtanja. Od 2002. do 2004. radi grafički i video dizajn u video produkciji Art Ulica 26, Skopje. Od 2004. do 2017. stalno je zaposlena kao grafički dizajner u Marketingu Koncerna Agram, Zagreb. Od 2017. radi samostalno kao slikar i grafički dizajner. SAMOSTALNE IZLOŽBE: 2004. Mladinski Kulturni Centar, Skopje – naziv: Vizualne stimulacije SKUPNE IZLOŽBE : 2008. Site-specific ,,Između dvije crkve”- Skopje, Skopsko kulturno leto i DLUM; 2012. projekt ,,Dobar” galerija Bačvice, Split, NUS; 2016., 2017., 2018., 2019., 2020. 2021., Zagreb, Godišnje izložbe članova HDLU

Organizator:

Partner:

 

 

 

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU