ZAVRŠETAK mobilnosti u sklopu projekta Umjetnici za umjetničko obrazovanje 7

Ovogodišnje mobilnosti u sklopu dugogodišnjeg ERASMUS+ projekta Umjetnici za umjetničko obrazovanje 7 uspješno su održane tijekom 2022.

Ove godine sudjelovalo je najviše škola i učenika do sada: 56 učenika i 6 nastavnika. Ove godine osim škola primijenjenih umjetnosti iz Zagreba, Rijeke, Pule, Splita i Osijeka, po prvi puta je sudjelovala i škola primijenjenih umjetnosti iz Zadra. Sudjelovali su u stručnom usavršavanju u tri umjetničke organizacije u inozemstvu: NEXT – verein fuer zeitgenoessische kunst iz Graza, Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže i Zavod MARS iz Maribora, te Srednjoj šoli za oblikovanje iz Maribora. Stručna praksa obogaćena je intenzivnim kulturološkim aktivnostima. Uz poštivanje svih epidemioloških ograničenja, učenici su svoja djela izložili na završnim izložbama u svakom gradu.

Projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje 7 imao je za cilj nadopuniti obrazovni kurikulum za zvanje slikarski, grafičara i kiparski dizajner relevantnim znanjima i vještinama kako bi učenici po završetku škole bili konkurentniji na tržištu rada odnosno pri nastavku školovanja na tercijarnoj razini. Projekt je usmjeren i na nastavnike, kao izvršitelje kurikuluma za zvanje slikarski, grafički i kiparski dizajner, a kako bi nastavnici bili osposobljeni u skladu s vodećim trendovima u tim područjima.

U udruzi NEXT iz Graza od 27. 2 do 12.3. 2022. mobilnost je polazilo 8 učenika iz Zadra: Sara Troskot, Iva Žepina, Monika Vetrih, Anđelina Fajt, Morena Pavlović, Đana Mikas, Paula Dunatov i Nera Colić u pratnji nastavnice Bojane Vukojević; te 10 učenika iz Pule: Ena Fajković, Petra Mišan, Ana Pašić, Pia Kovač, Mia Duić, Una Ira Cvitić, Antonio Petrić, Nina Bulešić, Mia Dobranović i Alice Kleva u pratnji nastavnika Denisa Sardoza. Učenike su mentorirali umjetnici: Birgit Fedl-Doh, Erwin Lackner, Nicole Wogg, Barbara Schmid, Roter Keil, Brigitte Czermak, Keyvan Paydar, Lotte Hubmann i Igor Petkovic.

U Udruzi Pekarna Magdalenske Mreže u Mariboru od 24. 4. do 7. 5. 2022. na mobilnosti je bilo 9 učenika iz Osijeka: Dora Popović, Amea Valentin, Stela Dušanić, Nora Vrselja, Ela Miletić, Paula Kapitanović, Paola Kršić, Marko Zirojević i Tea Vujnovac u pratnji nastavnice Željke Fuderer Levak; te 11 učenika iz Splita: Nika Grdan, Lara Mravičić, Ivana Galić, Ana Leskovec, Ani Ercegović, Roko Tomić, Stipe Marević, Paola Ercegović, Ivana Pavić, Lucija Pučić i Mia Čulić u pratnji nastavnice Hane Letice. Učenike su mentorirali umjetnici: Anka Kočevar, Danilo Milovanović, Hana Repše, Matjaž Rušt i Nina Šulin.

Još je jedna grupa učenika mobilnost imala u Mariboru, ali i udruzi MARS od 4. do 17. 9. 2022. 14 učenika iz Zagreba: Lucija Kasalo, Nika Marija Buterin, Iva Petak, Jura Momčilović, Leda Hergešić, Pavao Juran Vlahinić, Majda Vukalović, Laura Žura, Maša Međurečan, Lucija Sabolić, Jan Jambrek, Maja Štefanko Jarčević, Tena Vidović i Teodora Tintor u pratnji nastavnika Jerka Starea te Sebastian Golja, Katja Grgurić, Alex Festini, Bartol Jermaniš u pratnji nastavnice Mirte Grandić. Učenike su mentorirali umjetnici: Irena Pamič, Hana Repše, Natalija Zabav i Manja Jerič.

Nastavnici su od 4. do 9. 4. 2022. posjetili Šolu za oblikovanje u Mariboru te su s posebnim interesom pratili kako se provodi nastava poduzetništva za buduće umjetnike. Sudjelovali su nastavnici: Ksenija Tomičić, Jasmina Bukša, Ivan Pezer, Boris Lukić i Alan Vlahov.

Ovogodišnji projekt Umjetnici za umjetničko obrazovanje je bio najveći do sada, obuhvatio je 6 škola i više učenika nego do sada. Učenici i nastavnici su bili iznimno zadovoljni s provedenim mobilnostima i vjerujemo da će se to odraziti i na njihov daljnji uspjeh u životu.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU