Ines Matijević Cakić: Kuća bez temelja, u MMSU Rijeka, 11.11.2022.-15.1.2023.

Ines Matijević Cakić: Kuća bez temelja
11.11.2022.–15.1.2023.
MMSU Rijeka

Kuća bez temelja crtačka je instalacija, a ujedno i naziv izložbe kojom se Ines Matijević Cakić prvi put samostalno predstavlja riječkoj publici.

Referirajući se na zadatosti izložbenog prostora, umjetnica ga ispunjava razapetim nitima povezanima u različitim smjerovima i na različitim visinama tako da čine prostornu mrežu. Razvučene niti vizualno djeluju poput povučenih linija pa rad doživljavamo kao prostorni crtež.

Na pojedinim prazninama unutar mreže postavljeni su crteži različitih dimenzija izrađeni olovkom na papiru, a prikazuju interijere iz autoričina doma. Ovim radom Ines Matijević Cakić govori o intimnom životnom prostoru, iznosi iskustva vezana uz dom i obitelj, problematizira emocionalno stanje straha, neizvjesnosti i nestabilnosti što su ujedno teme kojima se već duži niz godina bavi u svom umjetničkom radu. Fizičkim postavljanjem niti u prostor, vizualizira se ideja prolaza i pronalaska puta u nepoznatim i nesigurnim okolnostima što interpretiramo kao umjetničino razmišljanje na intimnoj, ali i općenito o stanju u društvu.

Izložba je inicirana prilikom održavanja 54. zagrebačkog salona u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu 2019. godine, kada je Muzej moderne i suvremene umjetnosti dodijelio nagradu Ines Matijević Cakić. Nagrada uključuje samostalnu izložbu autorice 2022. godine u MMSU-u.

Izložba je nastala u suradnji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Gradskih galerija Osijek te Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Nakon premijernog prikazivanja u Rijeci, izložit će se u Osijeku, u galeriji Waldinger.

Foto: Kuća bez temelja – sivo, olovka, papir, 2022.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU