IZLOŽBA : Luke Kuševića “Itinerarij”

Luka Kušević

Itinerarij

Galeriji SC

2. prosinca – 10. prosinca

U petak 2. prosinca u Studentskom centru s početkom u 19 sati otvaraju se dvije izložbe. Itinerarij autora Luke Kuševića u Galeriji SC posjetite do 10. prosinca, a Babilonske viseće vrtove umjetnice Gaie Radić u Kiosku (prostor na istočnom ulazu u SC) do 22. prosinca.  

 

…Kuševićevi radovi za sada su jedini slikarski radovi na kojima su primijenjeni postulati geopoetike, makar na ovim prostorima. Ne zaboravlja na povijesne uzore u likovnoj temi pejzaža, od Cézannea i Bonnarda pa sve do suvremenih autora kao što su Kirkeby ili Hodgkin, na čijim lekcijama iz percepcije krajolika, kao i onim slikarskim, u konačnici gradi svoj autentični izraz, unoseći u ovu temu suvremen, ali i tako osebujan pristup svijetu, svjestan transformativnog kapaciteta vlastita unutarnjeg svijeta i imaginacije. Njegov Itinerarij, slikarski ciklus od samo nekoliko imaginarnih pejzaža, zaista jest duhovni vodič kroz konstante transformacije u prirodi i demonstracija novog, nužnog pristupa Svijetu, napose usred krize gdje se naša kuća zbog otuđenosti i nerazumijevanja nezaustavljivo urušava. 

(iz predgovora, Jelena Šimundić Bendić)

Luka Kušević rođen je 1993. godine u Zagrebu gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. 2017. godine diplomira na Odsjeku za slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Zoltana Novaka. Samostalno izlaže od 2018., a ističu se izložbe u Galeriji Forum 2018., Zlatni ajngel u Varaždinu 2019. i Galeriji Matice hrvatske 2022. Redovno izlaže i na mnogim skupnim izložbama od kojih se ističu 5. Bijenale slikarstva 2019. i 2020. Erste fragmenti 16, na kojoj mu je otkupljen rad, a na 6. Bijenalu slikarstva 2021. osvaja nagradu Iva Vraneković  – Vladimir Dodig Trokut. Sudjeluje i na 57. Zagrebačkom salonu 2022.  Živi radi u Zagrebu.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

*U petak 3.2., galerije rade od 16 sati zbog privatnog razgleda.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (4)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU