• SVJETOVI UNUTAR SVJETOVA, GALERIJA PRSTEN, 14.09. - 08.10.2023.

IZLOŽBA : Nataše Vuković “INNER GARDENS”

Nataša Vuković
Inner gardens
Galeriji “Idealni grad”
30.11. – 16.12.
U galeriji “Idealni grad” 30.11. u 19 sati će se održati  otvorenje samostalne izložbe slikarice Nataše Vuković  na kojoj se predstavlja sa recentnim slikarskim ciklusom pod nazivom “Inner gardens”.
“Flambojantni vrtovi Nataše Vuković izrasli su na granici stvarnosti, u međuprostoru viđenih i imaginiranih vrtova, na oštrici prihvaćanja prirodne snage i pokušaja njezina (uzaludna) obuzdavanja. Oni su gusti splet flore i faune sabranih s različitih strana svijeta. Svjesnim spajanjem vrsta koje inače ne bi supostojale, autorica kreira osobni koncept univerzalnosti, odnosno mogućnosti pomirenja oprečnosti. U tome smislu valja zamijetiti kako su začudne kompozicije sazdane na ekvilibriranju između metjerske vrsnoće i lucidne dopadljivosti. Pažljivo odabrani detalji strpljivom promatraču postupno otkrivaju svoju rebusnu simboliku. Naime, u svakom sistemu, u ovom slučaju vrtu, autonomija pojedinih segmenata ovisi o drugima, stoga se i značenje biljaka, kukaca, ptica i drugih stvorenja, pa i onih fantastičnih poput jednoroga, rekontekstualizira supostojanjem unutar slike. Organizmima pridružena tumorna tkiva i dijelovi krvožilnog sustava svojom profinjenom pojavnošću predočuju autoričinu specifičnu estetiku dekorativne odbojnosti (ili odbojne dekorativnosti), koja između ostaloga ukazuju na trenutak obmane.” piše u predgovoru povjesničarka umjetnosti Barbara Vujanović.
Nataša Vuković, rođena  je 1986. u Osijeku. Godine 2008. završava preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Diplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti  u Zagrebu nastavnički odsjek, smjer slikarstvo  završava 2012. Tokom studija se usavršavala na dva studijska boravka u Sloveniji i SAD-u. Izlagala na više samostalnih i skupnih izložaba među kojima izdvajamo 5. Bijenale slikarstva, Exporting Zagreb u Nacionalnom Muzeju Gdanjsk  u Poljskoj, 32. Salon mladih, Erste fragmenti 10, 24. slavonski biennale te jedini hrvatski predstavnik na NordArt 2018. u Njemačkoj. Njeni radovi nalaze se u privatnim i galerijskim zbirkama. Boravi na umjetničkim rezidencijama u Leipzigu- De/konstrukcija slike, Cité Internationale des Arts u Parizu, i CreArt u Kaunasu u Litvi.
Članica strukovnih udruga HDLU i HZSU. Trenutno živi i radi u Zagrebu.
Galerija “Idealni grad”, Argentinska 5, Gajnice.
Izložbu možete razgledati od 30.11. do 16.12.2022. godine.
Radno vrijeme galerije je od 10,00 do 18,00 sati.
Ulaz je slobodan!

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (4)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU