OBJAVLJENI besplatni priručnici projekta Community Challangers

S krajem 2022. godine završio je EU projekt Community Challengers. Kao jedan od ukupno 10 inozemnih partnera, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, proveo je tokom 2021. i 2022. Erasmus+ projekt “Community Challengers” koji aktivira mlade ljude kako bi podigli svijest o važnosti klimatskih promjena i potrebi za djelovanjem s ciljem dugoročno održivih promjena. Od samog početka projekta proteklo je već više od dvije godine i ponosni smo što možemo podijeliti rezultate projekte koji će trajno i besplatno biti dostupni javnosti.

Rezultati projekta podijeljeni su u tzv. intelektualne rezultate kao konkretne fizičke rezultate i pokazatelje napretka cjelokupnog projekta. Community Challengers projekt ima ukupno 4 rezultata koji su prezentirani kroz 4 priručnika.

Osim što je projekt tokom dvije godine ostvario mnogo radionica s velikim brojem učenika i studenata diljem Europe, stručnjaci iz svake partnerske organizacije radili su na BESPLATNIM i DETALJNIM priručnicima koji će svim zainteresiranima pomoći da ove ili slične aktivnosti provedu u svojoj lokalnoj zajednici. Napisana su 4 PRIRUČNIKA koja možete preuzeti na linkovima ispod. Svi priručnici su prevedeni na hrvatski jezik, a na službenoj stranici projekta communitychallengers.org nalaze se priručnici na engleskom kao i na ostalim partnerskim jezicima.

Priručnici pokrivaju sljedeće teme:

IO.1. Priručnik o održivosti i klimatskim akcijama – popratne informacije

IO.1. Priručnik o održivosti i klimatskim akcijama – praktični savjeti i iskustva: formati radionica i savjeti trenera

IO.2. Toolkit za mapiranje zajednice

IO.3. Community Challengers vodič koji se u prvom dijelu bavi sa 4 izazova u području umjetnosti: vizualni, izvedbeni, filmski i poetski, a u drugom opisuje poduzetnički izazov.

U sklopu projekta producirani su i kratki videozapisi koji su javno dostupni na Youtubeu i namijenjeni su kao kratki video priručnici za društvene aktivnosti. Sve videe možete pogledati na linku.

Svi priručnici su pisani pristupačnim rječnikom te iako su primarno namijenjeni mladima, ideje koje predlažu prilagodiljive su raznim ciljanim skupinama. Posebno su prikladni za korištenje u školama ili u udrugama koje rade s djecom i mladima, ali uz manje prilagodbe može biti korisna za sve dobne skupine. Vjerujemo da će priručnici pomoći svima koji žele u svojoj zajednici pokrenuti održive aktivnosti i projekte.

 

Ovaj projekt promiče materijale otvorenog pristupa i financiran je uz potporu Europske komisije – Erasmus+ programa. Ovi materijali odražavaju samo stajališta autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvu upotrebu informacija sadržanih u njima.
[Broj projekta:2020-2-DE04-KA205-019747]

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 9.00 – 12.00, 16.00 – 20.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR Pojedinačna ulaznica

3 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU