Poziv na izlaganje FLU – FLUXUS: Hard Rain’s A-Gonna Fall

Kulturni centar Travno poziva umjetnike svih izričaja za prijavu radova na izložbu

Hard Rain’s A-Gonna Fall

Izložba će biti postavljena u atomskom skloništu Mamutice koje je sagrađeno kada i ta zgrada, 1974. za slučaj nuklearnog rata. U godinama hladnoratovske napetosti mogućnost nuklearnog sukoba vodećih sila bila je čest razlog straha zabrinutih slušatelja vijesti. Ova izložba ponovno želi aktualizirati temu nuklearne panike. Početkom 1990-ih američka liberalno demokratska ideologija proglasila je svoj trijumf, odnosno „kraj povijesti“, završetak svih ideoloških sukoba u nivelaciji svih vrijednosti pred snagom kapitala. Ipak, svjedoci smo da povijest još traje. Kapitalizam nije donio globalni mir nego nove podjele i nove strahove. S ratom u Ukrajini koji uskoro ulazi u svoju drugu godinu ponovno se aktualizirao strah od nuklearnog rata kojim senzacionalistički portali skupljaju klikove dokonih Internet surfera željnih toga da ih se dobro isprepada. Je li ta opasnost realna? Ili je samo krinka za neka puno izvjesnija i opasnija uništenja koja nam prijete sustavnim ljudskim uništenjem okoliša i ekonomijom neumjerenog rasta?

Na ovoj bismo izložbi željeli predstaviti radove umjetnika u različitim medijima koji tematiziraju suvremene, opravdane i neopravdane, strahove od nuklearne apokalipse. Pri tome potičemo korištenje novih tehnologija i netradicionalnih umjetničkih izričaja. Prihvaćat će se već gotovi radovi, ali i novi projekti, s tim da organizator ne može na sebe preuzeti troškove produkcije.

Posebno ćemo vrednovati radove koji su prilagođeni specifičnoj infrastrukturi izložbenog prostora atomskog skloništa Mamutice. Tlocrt i fotografije prostora možete preuzeti ovdje:

Tlocrt atomsko sklonište

Nacrt izložbeni prostor

Odabrani umjetnici dobit će honorar od 1.000,00 kn bruto (133 eura). Prijave šaljite na mail vedrana@kuctravno.hr, do 17.1.2023.

Za dodatne informacije i eventualni razgled prostora slobodno se obratite na mail vedrana@kuctravno.hr ili na broj 0996698059  radnim danom od 9 do 15 sati.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

*U petak 3.2., galerije rade od 16 sati zbog privatnog razgleda.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (4)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU