• SVJETOVI UNUTAR SVJETOVA, GALERIJA PRSTEN, 14.09. - 08.10.2023.

ANTONIO POZOJEVIĆ – MRTVA PRIRODA u Galeriji Karas

ANTONIO POZOJEVIĆ
MRTVA PRIRODA
Galerija Karas
14. – 25.3.2023.

U utorak, 14.3.2023. u 19h u Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58) Antonio Pozojević otvara svoju samostalnu izložbu pod nazivom Mrtva prioda.

U svom predgovoru Maja Flajsig naglašava:

„Serija fotografija Antonia Pozojevića pod nazivom Mrtva priroda u tom je smislu nastavak te civilizacijske fascinacije mrtvim i raspadajućim tijelima životinja. Njegove fotografije pokazuju zaintrigiranost teksturama i oblicima životinjskih trupala pri stvaranju likovnih kompozicija koje naglašava uvećavanjem filmskih negativa. Ne prikazujući pozitiv fotografije, autor dokida mogućnost doslovne interpretacije i otvara polje promišljanju motiva koje nadilazi spektar tema koje se na prvi pogled nameću. Promatrajući negative, iz tekstura i oblika moguće je razaznati o kojim se životinjama radi, što pruža drugačije uvide pri razmišljanju o tim životinjama uopće. Neke od njih predstavljaju arhetipe i simbole sveprisutne u kolektivnoj svijesti. Stoga je neobično razaznati potentno i moćno tijelo konja, arhetipa vremena i memorije svijeta, koje beživotno leži, u samoj suprotnosti s uobičajenim prikazom konja u galopu upisanim u vizualni kod zapadne kulture.”

PREDGOVOR

Biografija: 

Antonio Pozojević rođen je 1984. u Zagrebu. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Fotografijom se bavi od upisa na studij Snimanja na Akademiji Dramskih Umjetnosti (2010.) Snimateljski rad mu je primarna djelatnost, a fotografijom se bavi na nekomercijalnoj osnovi. Godine 2019. upisuje diplomski studij Viewfinder u Budimpešti, Dublinu i Tallinnu kao Erasmus stipendist, koji završava 2021.

Izložba će biti otvorena uz pridržavanje svih mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, a možete ju pogledati u periodu od 14.3. do 25.3.2022.

___

Platforma Karas Art Hub osmišljena je u svrhu razvijanja različitih pristupa prikazivanja, doživljaja i obrade umjetničkih djela prikazanih javnosti u zagrebačkoj Galeriji Karas, koja se publici predstavlja digitalnim sadržajima na web platformi galerije, uključujući 360° snimke postava i video minijature.

https://karasarthub.eu/

 

Organizator: HDLU
Uz potporu: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (4)
2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU