Izložba: NEXT ERASMIS +, UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE

NEXT ERASMUS +,  UMJETNICI ZA UMJETNIČKO OBRAZOVANJE
kustosica:  Luise Kloos

Galerija PM
17.05. – 11.06. 2023.

 

 

U srijedu, 17.05.2023. u Galeriji PM,  Doma HDLU / Meštrovićevog paviljona s početkom u 19.00 održat će otvorenje grupne izložbe „Next Erasmus +,  umjetnici za umjetničko obrazovanje“, kustosice Luise Kloos.

Izložba će predstaviti trenutačnu umjetničku produkciju sedamnaest gostujućih umjetnika iz Štajerske koji su sudjelovali u projektu Erasmus +,  umjetnici za umjetničko obrazovanje. Njihovi se radovi bave individualnim i društvenim temama te estetskim pitanjima našeg vremena. Umjetnici u svom radu koriste različite materijale i medije, poput slikarstva, crtanja, grafike, fotografije, keramike, instalacija, skulpture i videa.

Izlažu: Erik Drevenšek, Maryam Farhang, Birgit Fedl-Dohr, Johannes Herster, Lotte Hubmann, Luise Kloos, Erwin Lackner, Paul Lässer, Amalija Lalić Stanić, Stefan Lozar, Keyvan Paydar, Igor F. Petković,  Robert Sauerbrey aka Karl Banano, Barbara Schmid, Maria Schneider, Edda Strobl, Eero Teuschl

Erasmus+ je europski program obrazovne i kulturne razmjene. U okviru projekta Umjetnici za umjetničko obrazovanje, jednom godišnje u trajanju od dva tjedna umjetnici iz Štajerske stavljaju na raspolaganje svoje ateljee, vrijeme i stručnost mladim budućim umjetnicima iz Hrvatske. Na kraju tog razdoblja prezentiraju se rezultati koje su studenti postigli. Suradnja između hrvatskih studenata i štajerskih umjetnika do sada je ostvarena već osam puta. Oko 150 mladih iz Zagreba, Osijeka, Splita, Zadra, Pule i Rijeke, kao i profesori u njihovoj pratnji, do sada su sudjelovali u ovoj  razmjeni. Ostvareni su mnogi daljnji kontakti, a neki su se studenti uspješno upisali na studij umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču ili završili majstorski tečaj na Ortweinschuleu u Grazu.

Na kraju svakog programa Erasmus+ hrvatski studenti predstavljaju svoje radove u profesionalnom izložbenom prostoru u Grazu. Tijekom godina ove su izložbe izazivale veliki interes javnosti u Grazu koja je veliki ljubitelj umjetnosti. Gradske kulturne institucije i umjetnički kolektivi kao što su Roter Keil, Schaumbad – Freies Atelierhaus Graz, Galerie Centrum i majstorski tečajevi Ortweinschule Graza stalni su partneri ovih susreta. Naravno, živahni grad Graz sam po sebi predstavlja inspiraciju i mjesto za ostvarenje raznih mogućnosti i eksperimentiranja.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU