Martina Miholić – Gallery of Floating Archipelagos u Galeriji Karas

MARTINA MIHOLIĆ
GALLERY OF FLOATING ARCHIPELAGOS
Galerija Karas
23.5.-13.6.2023.

U utorak, 23.5.2023. u 19h u Galeriji Karas (Ulica kralja Zvonimira 58) Martina Miholić otvara svoju samostalnu izložbu pod nazivom Gallery of Floating Archipelagos.

U svome predgovoru Barbara Vujanović naglašava:

Jedna od narativnih okosnica ciklusa, koja međutim nije doslovno inscenirana u samim postavima, jest popularna bajka Hansa Christiana Andersena o Maloj sireni. Priča o tragičnom liku koji žrtvuje svoju najveću vrlinu, glas, a potom i tijelo, štoviše čak i postojanje, idealna je referenca na suvremeni imperativ neprestane prilagodbe ženskog izgleda nametnutim kanonima ljepote. Kozmetikom, kirurgijom i tjelovježbom promijenjeno tijelo daljnju transformaciju nastavlja u digitalnoj i viralnoj stvarnosti koja perpetuira daljnje imperative artificijelnih i nepotrebnih ideala.

PREDGOVOR

Biografija:

Martina Miholić diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2004. godine, a 2011. magistrirala je na Central Saint Martins College u Londonu. Godine 2006. postaje umjetnička ravnateljica Međunarodnog festivala studentskog kazališta i multimedije Test! koji vodi do 2010. Od 2010. do 2012., unutar udruge ULAZ te u kolaboraciji s Veleposlanstvom RH u Londonu, provodi projekt „Export – Import”. Godine 2016. s Mijom Orsag bila je kustosica 33. salona mladih. Producentica je brojnih kulturnih manifestacija poput Salona mladih, Bijenala slikarstva i drugih. Od 2021. članica je kulturnog vijeća Inovativnih kulturnih praksi pri Ministarstvu kulture.

Miholić je sudjelovala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama te na filmskim festivalima u zemlji i inozemstvu. Boravila je na nekoliko rezidencijalnih programa i dobitnica je nagrade 14. trijenala hrvatskog kiparstva.

Izložba je otvorena u periodu od 23.5. do 13.6.2023.

___

Platforma Karas Art Hub osmišljena je u svrhu razvijanja različitih pristupa prikazivanja, doživljaja i obrade umjetničkih djela prikazanih javnosti u zagrebačkoj Galeriji Karas, koja se publici predstavlja digitalnim sadržajima na web platformi galerije, uključujući 360° snimke postava i video minijature.

https://karasarthub.eu

Organizator: HDLU

Uz potporu: Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

6 EUR Pojedinačna ulaznica

4 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

4 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

13 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

4 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

3 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU