Plaža Danče u galeriji Bačva – popratni program izložbe Dance de Luxe

Plaža Danče / Foto: Olaf Nicolai

Od 1. lipnja do 27. kolovoza, Meštrovićev paviljon vas vodi u Dubrovnik. Tlocrtna topografija na crnom podu Galerije Bačva njemačkog umjetnika Olafa Nicolaija i eksperimentalni vertikalni objekti živih boja dubrovačke kiparice Mariane Pende evociraju jedno od posljednjih utočišta lokalnog dubrovačkog stanovništva – plažu Danče – mjesto susreta generacija i ljetnog života na otvorenom. Galerija Bačva tako postaje „plaža“ –mjesto bijega i odmora tijekom cijelog zagrebačkog ljeta.

Izložbu otvaramo 1.6. glazbenim performansom What Happens When We Communicate, Anne Ghallo (Vokal) i Saše Nestorovića (Saksofon), koji se zvukom uključuju u tkivo stvarnosti, pronalazeći jedinstvene harmonične frekvencije. Večer će začiniti Aleksandra Skwarc aka DJ Bonnie, glazbena maestra, uspješna DJ-ica, kustosica i vlasnica agencije, koja nam dolazi iz Berlina, a za osvježenje će se pobrinuti bar Botaničar.

Tijekom trajanja izložbe bogat popratni program na umu ima najširu publiku.

Za tjeranje umora i napetosti užurbane svakodnevice te pronalaženje ravnoteže na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj razini, pobrinut će se Dragana Yogini. Večernji Yoga Flow i Jutarnje meditacije idealno su mjesto za jačanje vaše vitalne energije i smirivanje uma. Program i prigodno osvježenje omogućila je CEDEVITA vitaminska voda, a kako ne biste morali razmišljati o vlastitoj, za  opremu se pobrinuo Flexity.

Za pitanja osvješćivanja važnosti očuvanja planeta Zemlje za buduće generacije, u suradnji s Kazalištem Smješko, za vas smo pripremili EKO edukativnu predstavu Plavi planet, koja na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda o temama očuvanja mora, rijeka, jezera i okoliša općenito.

Ansambl Synchronos – međunarodni ansambl koji okuplja umjetnike iz Hrvatske, Austrije, Francuske i SAD-a za ovu je prigodu osmislio Luxuznu sonatu u 3 stavka – koncerta, koje čini glazbeni materijal koji se zvukovno i podsvjesno naslanja na teme izložbe – kroz korištene instrumente i ne-instrumente odnosno predmete reciklirane upotrebe; prirodne elemente poput npr. vode i zraka, svjetla; ili kroz artikulaciju različitih osobnosti izvođača i samu glazbenu materiju.

Za ugodne trenutke opuštenog čitanja na „plaži“ galerije Bačva pobrinula se Knjižara Fraktura čije će naslove posjetitelji moći čitati u ovom nesvakidašnjem ambijentu, a moći će i sudjelovati na programu Silent Reading, na kojemu će sami autori čitati ulomke svojih knjiga.

Uz sve navedeno treba spomenuti i performans Slatičarna Dubai, Antuna Sekulića, koji progovara o važnoj temami nemogućnosti zapošljavanja mladih u struci, zbog čega su primorani raditi poslove u uslužnim djelatnostima – najčešće sezonske poslove u turizmu.

Za sve detalje o izložbi, popratnim programima i načinima prijave, posjetite web stranicu: dancedeluxe.hdlu.hr

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU