IZLOŽBA “ART NOW”

ART  NOW

Zen Contemporary Art galerije (Gradišćanskoj ulici 30)

Grgura Akrapa, Sebastijana Dračića, Matka Vekića i Danielea Fortune

22.9. – 25.10.2023.

U petaka 22.rujna u 19 sati otvara se skupna izložba Grgura Akrapa, Sebastijana Dračića, Matka Vekića i Danielea Fortune pod nazivom “ART  NOW”.  Izložba se otvara u novi galerijski prostor Zen Contemporary Art galerije (Gradišćanskoj ulici 30) u Zagrebu posvećen isključivo suvremenoj umjetnosti. Galeriju je osnovala povjesničarka umjetnosti Frankica Mitrović Mihić još 2014. godine kao online galeriju po povratku iz SAD -a gdje u New Yorku završava postdiplomski studij Business of Art na Fashion Institute of Technology. Za vrijeme svog osmogodišnjeg boravka u New Yorku radila je u P.S.1-u, najvećoj i najstarijoj organizaciji u SAD-u posvećenoj suvremenoj umjetnosti, i to na odabiru umjetnika koji će premijerno izlagati u New Yorku. Upoznala je mnoge galeriste i umjetnike , a najviše je veselio razgovor sa umjetničkim parom Christo i Jeanne Claude za vrijeme posjeta njihovom studiju u New Yorku.

U svom dugogodišnjem radnom iskustvu kao kustosica i voditeljica galerije do sada je realizirala niz izložbi hrvatskih i stranih autora u raznim kulturno-umjetničkim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Uspostavila je suradnje sa nekoliko talijanskih galerija u kojima danas odabrani hrvatski umjetnici redovito izlažu.

Ostvarenjem svog dugogodišnjeg sna otvaranjem svog galerijskog prostora vjeruje da će uspjeti bolje oživjeti hrvatsku likovnu scenu i našim umjetnicima osigurat redovito izlaganje, a samim tim poticat ih i motivirat na njihovo daljnje stvaralaštvo i njihovu umjetničku produktivnost čija je kvaliteta neupitna. Od samog početka surađuje sa umjetnicima koje osobno cijeni i poštuje, čiji rad smatra izuzetno kvalitetnim i jedinstvenim, te čiji umjetnički rad prati od samih njihovih početaka, neki su još bili studenti na likovnoj akademiji. Želja joj je da galerija uz svoj redovit izložbeni program postane i mjesto redovitog okupljanaj i druženja, mjesto razgovora, stvaranja novih ideja i suradnji, mjesto u kojem se svi osjećaju ugodno i opušteno.

Galeristica će na izložbi ART NOW predstaviti recentne radove jednih od najznačajnijih slikara hrvatske suvremene likovne scene: Grgura Akrapa, Sebastijana Dračića i Matka Vekića te skulpture talijanskog kipara Danielea Fortune. Publika će moći uživati u svoj kompleksnosti i raskoši njihova umjetnička talenta, u impresivnim monumentalnim platnima naših eminentnih autora te u bezvremenski lijepim skulpturama talijanskog kipara koje predstavljaju klasičan ideal ljepote interpretirane na suvremen način.

 

Sebastijan Dračić, Oluja, ulje na platnu, 150×200 cm, 2021.

Grgur Akrap, Gardener, oil and wax on canvas, 210 x 120cm, 2023.

Daniele Fortuna, Italica Venus colormination,acrylic on wood,38x23x24 cm 2020.

Matko Vekić, iz ciklusa Stabla u otoku, Bura I, akrilna boja i kit na drvenom panelu, 125×105 cm, 2022.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

*utorak – nedjelja: 9.00 – 12.00, 16.00 – 20.00
*ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR Pojedinačna ulaznica

3 EUR  Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR  Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR Pojedinačna grupna ulaznica za škole (4)

2 EUR Pojedinačna strukovna ulaznica (5)

 

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU