CreArt mreža 3.0 SE VRAĆA!

 

Zadovoljstvo nam je najaviti da je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika ponovno dio mreže CreArteuropskog projekta koji se nastavlja na ranije CreArt 1.0 i 2.0. – europsku mrežu gradova te privatnih i javnih institucija, koji je započeo 2012. godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti.

Europska je komisija još jednom prepoznala važnost ovoga projekta te podržala novo trogodišnje  poglavlje CreArt 3.0 (#CreArt3) sa 1.9 milijuna eura, a prve aktivnosti započinju u siječnju 2024.

CreArt je mreža 13 europskih gradova srednje veličine s ciljem razmjene iskustava i dobre prakse za poticanje suvremene umjetnosti, kroz stalni transnacionalni program mobilnosti za umjetnike u usponu, kustose i kulturne djelatnike, kako bi se maksimizirali ekonomski, društveni i kulturni doprinos koji kreativnost može dati lokalnim zajednicama (#stringing_together). Istovremeno, CreArt 3.0 pomiče granice (#pushboundaries) izvan vizualnih umjetnosti, osnažujući druge umjetničke prakse kao što su izvedbene umjetnosti ili glazba, a također je započeta i nova suradnje s nevladinom organizacijom sa sjedištem u Lavovu kako bi se podržali ukrajinski umjetnici.

Projektni partneri dolaze iz svih dijelova Europe (Ayuntamiento de Valladolid (Španjolska), Skopje (Sjeverna Makedonija), Comune di Venezia and Fondazione Bevilacqua La Masa (Italija), Kauno kūrybinių industrijų centras (Litva), Ville de Clermont-Ferrand (Francuska), Ville de Rouen (Francuska), Município de Aveiro (Portugal),  Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika (Hrvatska), Regensburg (Njemačka), Oulu (FInska), Budějovice 2028 (Republika Češka), Liepāja (Latvija) and Miasto Lublin (Poljska)) dok su pridruženi partneri za rezidencijalne programe (AiR) Atelierhaus Salzamt (Linz, Austrija), Hafenkombinat Leipzig (Njemačka), Bluecoat (Liverpool, Ujedinjeno kraljevtvo) i Мистецька рада “Діалог” (Lavov, Ukrajina).

Projekt uključuje 45 rezidencijalnih programa u 15 europskih gradova, više od 39 javnih događaja za proslavu Europskog mjeseca kreativnosti u 13 gradova iz mreže, 13 obrazovnih programa za jačanje kreativnosti i znanja o suvremenoj umjetnosti, 18 Street Art festivala, 10 godišnjih festivala u galerijama u 9 gradova te 6 europskih konferencija i studijskih posjeta.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u sklopu projekta CreArt3.0, svake će godine:

  • provoditi edukativne programe za djecu školske dobi u okviru svojih likovnih manifestacija Bijenale slikarstva i Zagrebački salon
  • dovesti suvremenu umjetnost u poslovne prostore kroz program Takeover
  • organizirati lokalne seminare za jačanje stručnih znanja umjetnika,
  • kroz program Karas + Kvart nastojati redefinirati i stvarati novi kulturni identitet četvrti u kojoj se nalazi Galerija Karas, uz sudjelovanje hrvatskih i umjetnika iz mreže gradova
  • provoditi rezidencijalni program De/konstrukcija slike za hrvatske i umjetnike iz mreže u Leipzigu

 

Vrijednost HDLU-ovog angažmana u CreArt 3.0 projektu je 229.940,00 EUR od čega je 137.964,00 EUR osigurano iz EU sredstava.

 

U okviru projekta:

Partneri:

Uz potporu:

     

Financira Europska unija – CREA-CULT-2023-COOP. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

[Broj projekta: 101128499]

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU